Шест малко известни рискови фактора за сърдечни заболявания

Възрастта, фамилната анамнеза, затлъстяването, пушенето, високият холестерол и кръвно налягане са всеизвестните рискови фактори за сърдечни болести. Но има и други, които също значително повишават риска от болести на сърцето. Ще разгледаме шест от тях:

Недостатъчно сън – Когато спим тялото ни поправя нарушенията в нашето ДНК. Също така възстановява нивата на витамините и произвежда антиоксиданти. Изследвания показват, че хората, които редовно спортуват, не пушат и се хранят здравословно имат 67% по-нисък риск от сърдечни проблеми. А ако същите спят и повече от 7 часа на нощ, рискът намалява до 87%. Здравият, ненарушен сън през цялата нощ е важна мярка, която трябва да бъде взета срещу сърдечни заболявания.

Преждевременна менопауза – Спадането на нивата на естроген през менопаузата може да повиши риска от сърдечни болести. Ранната менопауза, която започва от 45 годишна възраст или по-рано, е потенциален риск за жените навлезли в нея, като те са два пъти по застрашени от сърдечносъдови заболявания. Жените в менопауза трябва да спортуват редовно, да приемат мултивитамини за здраво сърце и да се хранят с храни, които не са предпоставка за възпаления, за да намалят този риск.

Меки, жълти петна или мастни натрупвания около очите – Пълните с холестерол подутини по клепачите може да са индикатор за сърдечно заболяване. Според лекарите, лекували пациенти с подобни признаци, риска да страдат от болести на сърцето при тях е над 50%.

Замърсяването на въздуха – Токсичните вещества в замърсения въздух причиняват възпаления и окисляване на сърцето. Шумът и мръсният въздух директно влияят върху кръвното налягане и здравето на артериите. Пазете се от пасивно тютюнопушене, вдишване на прекалени количества изпарения от превозните средства и други подобни източници на замърсяване, за да запазите сърцето си здраво.

Отравяне с тежки метали – Наличието на големи количества метали в кръвта, като живак и олово, причинява отравяне на ензимите, които подпомагат лечението на тялото. Консумацията на органични храни, използването на нетоксични почистващи продукти и пиенето на чиста вода може да намали ефекта на токсините в кръвта. Пречиствайте черния си дроб, за да ги елиминирате напълно.

Лекарства за диабет – Някои често използвани, нискокачествени лекарства за диабет, известни като сулфонилурея или метформин, които стимулират панкреаса да произвежда инсулин могат да доведат да сърдечно заболяване. Тези лекарства атакуват създаващите енергия митохондрии в организма.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects