Знаци, показващи признаци на ниско самочувствие

Самочувствието определя колко добре оценявате и цените себе си, и собствените си постъпки. Да живеете с високо самочувствие означава, че се чувствате добре, което в отговор Ви помага да живеете по-уверено и да се справяте с всички препятствия. Но за съжаление не всеки умее да живее по този начин. Хората с ниско самочувствие прекарват голяма част от живота си в постоянна битка със себе си. Това в голяма степен влияе върху техните решения и действия. Ако успеете да идентифицирате знаците за ниско самочувствие ще си помогнете в борбата с това състояние.
Ниското самочувствие възниква, когато има несъответствие между това, което мислите за себе си и какво мислят хората за Вас. Има много признаци на това поведение, ето и някои от тях:

Трудно взимане на решения – прости решения, като например какво да облечете сутрин са главоболие за Вас. Мислете практично, да не можете да взимате решения може да засегне всички аспекти на живота Ви.

Перфекционизъм – опитвайки се да свършите всичко под конец може да понижи самочувствието. Ако нещо се провали или изглежда да се провали, обвинявате себе си и се чувствате неадекватно.

Не понасяте критики – всеки път, когато някой Ви критикува самочувствието Ви намалява. Понякога сте склонни да критикувате себе си повече, отколкото е необходимо.

Негативно мислене – постоянното  неодобрение на постиженията, подценяване на свършеното и мислите за отрицателни сценарии може да доведат до ниско самочувствие.

Постоянни тревоги за бъдещето – тревожите се за всичко предстоящо и се „самостресирате”.

Занемарен външен вид – когато спрете да се грижите за външния си вид това е сигурен признак за лошо самочувствие. Поддържането на добър външен вид помага за добър тонус, по-голяма увереност, а от там и за високо самочувствие.

Вините „играта” – само Вие сте отговорни за резултатите в живота си. Да обвиняваш другите за всяко объркано нещо в живота е признак на страхливост, от там на ниско самочувствие.

Търсите извинения – ако откриете, че постоянно търсите извинения, когато трябва да свършите нещо или нещо се е объркало, то тогава имате признаци за ниско самочувствие.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects