Ползи от бадемите за плосък корем


Бадемите са натъпкани с полезни хранителни вещества. Добавянето им към храненето може да помогне за постигане на плосък корем и да поддържа нивото на телесните мазнини ниско. Въпреки, че бадемите не са нискокалорична храна те могат да са полезни за здравето, когато се консумират в препоръчителните количества. Твърде висока консумация на бадеми може да доведе до превишение на дневните калорийни стойности, затова консумирайте умерено за да постигнете плосък корем.
Намаление на теглото и редуциране на телесните мазнини
Храненето с бадеми вместо ядене на нездравословна храна (бързи закуски, снакс, чипс и пр.) помага да се отървете от наднорменото тегло. Изследване показва, че участниците, които консумират 60 гр. бадеми (около 50 бадема) дневно, имат по-малко телесни мазнини от тези, които не са се хранили (или са хапнали само няколко бадема). При много от консумиралите се е достигнало дори и до значително намаляване на теглото.  Когато теглото намалее, това автоматично означава, че телесните мазнини се топят, което е съществено ако сте насочили усилия към постигане или поддръжка на плосък корем. Ако добавянето на бадеми към храненето помогне за създаване на дневен енергиен дефицит от 500 калории ще успеете да достигнете темп на отслабване от около 400-500 грама на седмица. Проведено изследване през 2013 г. Показва, че умерените количества ядки увеличават засищането, засилват разхода на енергия и подобряват темпа на загуба на тегло. В същото време калориите, добавени от ядките почти не се абсорбират от тялото.
Полза от протеините
Високото съдържание на протеини е полезно, когато искате да стопите мазнините на корема. Тридесет грама бадеми на ден осигуряват 6 грама диетичен протеин. Според учените диети с високо количество протеини помагат за редуциране на излишните килограми както при жените, така и при мъжете, дори помага за сваляне на типичното мъжко „бирено коремче”. Също така този тип хранене поддържа чистата телесна маса по време на отслабване.
Потенциални опасности
Въпреки, че яденето на умерени количества бадеми може да е ползотворно в стремежа за постигане на плосък корем, прекалената употреба може да попречи на загубата на тегло и мазнини. Калорийната стойност на 50 бадема е около 357 калории, така че съобразете храненето си с това. Ако замествате „лошата храна” с бадеми и следите да не превишите дневния прием на калории е по-вероятно да стопите излишните килограми и да постигнете мечтания плосък корем.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects