Плодовете и техните витамини за здрава коса


Здравословното хранене не само освежава тялото и прави деня по-лек. То също помага да изглеждате перфектно. Външният Ви вид – от стойката до зъбите, косата и ноктите – отразява качеството на храната, която ядете. Умереното ядене на плодове – 1,5 чаши за жените и 2 чаши за мъжете на ден – е част от едно балансирано хранене, което ще доведе до идеален външен вид. Някои плодове осигуряват особено богат източник на хранителни вещества, полезни за косата, затова бъдете сигурни, че ще ги включите в своето меню.
Плодове, богати на витамин С
Плодовете, богати на витамин С помагат на косата да бъде силна. Протеините изграждат структурата на косъма. Някои от тях, като меланина, помагат за запазване цвета на косата, а други, като колагена, правят косата по-малко податлива на чупене. Витамин С помага за нормалното производство на колаген, така че храни с неговото съдържание помагат на косата да е в добро състояние. Тъй като повечето плодове съдържат витамин С, почти всеки, който изберете ще помогне да достигнете дневната доза – от 75 до 90 милиграма дневно и за жените, за и мъжете. Наблегнете на ягоди, портокали и грейпфрути, като особено богати с витамин С плодове.
Плодове, богати на витамин А
Красивата коса започва от косъма, а здравият скалп, с добре подхранени фоликули, кара косата да изглежда изящно. Витамин А помага за поддържането на кожата, включително скалпа. Ако има недостиг на витамин А е възможно да получите несъвършена и мазна кожа, и евентуално изтъняване на косъма. Количеството витамин А, необходимо на ден е различно при двата пола – 700 микрограма за жените и 900 за мъжете. Портокалът е един от плодовете източници на витамин А, както и червените плодове: диня, грейпфрут, домат. Също така може да засилите дневния си прием от манго и пъпеш.
Плодове, богати на желязо
Въведете плодове, богати на желязо в храненето си за красива и здрава коса. Желязото подпомага циркулацията на кръвта, увеличавайки по този начин кръвния поток към скалпа, а от това е налице и по-здрава коса. То също поддържа хормоналните нива в нормални граници, предотвратявайки хормонален дисбаланс, който може да доведе до загуба на коса. Нужната дневна доза при жените е 18 милиграма, а при мъжете е само 8 милиграма. Добавете череши, смокини, киви и стафиди към храненето за да получите полезна за косата доза желязо.
Съвети и съображения
Плодовете сами по себе си не осигуряват всички необходими хранителни вещества за здрава коса. Затова се стремете да ядете плодове заедно с други храни, като например такива богати на протеини и здравословни мазнини. Ако не приемате достатъчно протеини с храната фоликулите на косата няма да имат достъп до аминокиселините, необходими за здравината на косъма и може да има неприятни последици, като загуба на коса и изтъняване на косъма. Твърде малко мазнини в храната също може да има негативен ефект върху косата: липсата на омега-3 мастни киселини може да доведе до крехка, чуплива или суха коса. Тъй като плодовете почти не съдържат протеини и здравословни мазнини комбинирайте ги с храни, в които има тези хранителни вещества. Например може да комбинирате плодова салца, като гарнитура към сьомга на скара: плодовете ще дадат необходимите витамини и минерали, а сьомгата ще осигури така важните протеини и мазнини.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects