5 причини да избягвате енергийни напитки


Енергийните напитки са особено популярни сред младежите, тъй като повечето от тях вярват, че ги „държат будни”, докато учат или купонясват. Въпреки, че тези напитки наистина дават енергия до някаква степен, те имат и негативни страни. Могат да навредят на организма в дългосрочен план, така че е хубаво да знаете за отрицателното им въздействие върху тялото.
Кофеинова зависимост
Общоизвестно е, че основната съставка на енергийните напитки е кофеинът. Но проверявате ли точно колко кофеин има в напитката, която смятате да изпиете? Веднъж привикнало към прекомерни количества кофеин, тялото Ви ще изпитва постоянна нужда от него, за да е в кондиция.
Безсъние
Може би сте изпили енергийна напитка, за да Ви даде сила през деня и да имате енергия за ежедневните задачи. Но какво става ако действието и се удължи, и продължи през нощта? Няма да можете да заспите, ще прекарате безсънна нощ и за да успеете да изкарате деня ще изпиете още една енергийна напитка. Това ще Ви вкара в един затворен кръг, който обикновено води до безсъние.
Промяна в настроенията
Изследвания показват, че честата консумация на енергийни напитки води до понижение на серотонина в тялото. Той е известен като „поддържащ доброто настроение” невротрансмитер и неговото понижение е причина за лошо настроение и дори води до депресия.
Захарна „бомба”
Освен даващи енергия съставки, енергийните напитки са с изключително високо съдържание на захар. В някои от тях се съдържат до 13 лъжици захар на бутилка! Това води до твърде много захар в тялото, което може да доведе до дехидратация, потискане на имунната система, а със сигурност води до качване на килограми.
Стрес за всички органи в тялото
Друг лош ефект на енергийните напитки е, че те стресират органите в тялото. Когато натоварите някой от тях, той се уморява и има нужда от почивка. Но ако вместо почивка Вие му дадете енергийна напитка, той получава сигнал за работа и започва да работи, въпреки че е изтощен. Така той е подложен на допълнителен стрес, който рефлектира върху цялото тяло и може да доведе до непредвидени последствия.
Ако наистина харесвате как Ви действат енергийните напитки ги пийте, но просто не прекалявайте. Няма нищо по-добро от един здрав сън за презареждане на тялото.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects