Как да скриете малките недостатъци по кожата?


Всяка жена е красива сама по себе си, но понякога малките недостатъци по кожата могат да предизвикат доста комплекси при жените или просто да развалят настроението. Един от най-честите проблеми са пъпките и за съжаление те далеч не са характерни само за тийнейджърите, но и за жените дори над 25 годишна възраст. Ако при младите това се дължи на хормоналните изменения, които настъпват в организма им, то при дамите по-големи от 20-25 години главната причина  е неправилно хранене или лоша грижа за кожата.
Ако забележите, че пъпките често ви мъчат, тогава трябва да се замислите над това как се храните, но все пак в тези така неприятни случаи, когато пъпките ви изненадват без причина, като например преди и по време на месечен цикъл, ви се иска да ги скриете и да ги замаскирате, за да не се виждат. Това не е трудна задача, но трябва да знаете някои тънкости, за да не се получи обратния ефект и вместо да прикриете тези недостатъци, да акцентирате на тях. Една доста често срещана грешка е това, че дамите слагат директно коректор на проблемните зони. Да, ако пъпките са леки и няма голямо зачервяване, тогава този начин ще помогне. Ако обаче кожните проблеми са придружени с доста голяма червенина на мястото, тогава преди това трябва да нанесете зелен коректор. И да, наистина говорим за зелен цял. Причината е в това, че този оттенък прекрасно неутрализира червенината и след това като нанесете обичайния ви коректор, тогава ще скриете перфектно вашите временни кожни проблеми.
Но не само това е важно, когато се стараете да се избавите и да скриете съответно подобните проблеми. Доста често жените неправят разлика между козметичните си продукти за летните и за зимните месеци, което от своя страна може да предизвика поява на пъпки, особен през топлото време на годината. Така например, ако използвате през лятото фон дьо тен на мастна основа, тогава ви гарантираме, че много скоро ще имате „неканени гости” по вашето лице. Оптимален вариант в случая са продуктите на водна основа, които няма да омазнява допълнително кожата.
Връщайки се на темата ни днес, ще добавим това, че ако ви се наложи да маскирате някои проблемни зони на лицето ви, тогава след коректора задължително фиксирайте всичко с минерална пудра, която не е вредна и не запушва порите, позволявайки на кожата ви да диша. Съветваме ви също така да акцентирате на очите ви с някакъв интересен грим, съобразявайки се с това дали говорим за дневно или вечерно събитие. По този начин ще направите пъпките по-малко забележими.
И не забравяйте, че кожните проблеми над 25 години са ясен знам за това, че не се храните здравословно. Възможно е обаче причините за този проблем да са  други, така че ако често страдате от появата на пъпки, тогава ви съветваме да се обърнете към дерматолог и да определите, на каква се дължи това.

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects