Модерни тенденции при гофрирането на косата


Жените по природа са непостоянни и обичат често да се променят. Днес искате да имате права коса, утре си мечтаете за буйни къдрици, а третия ден – нежен и женствен кок. Може би си мислете, че с това модата при актуалните прически се изчерпва, но тук не сте прави. Един доста популярен ефект днес е гофрирането на косата. Това се прави с помощта на модерните преси, така че ако и вие искате подобен красив резултат бързо и лесно, тогава ще трябва да си закупите този специален уред.
Какво всъщност представлява гофрaирането на косата?
Това всъщност е специално оформяне на косата ви, като характерното за тези прически е това, че дори тънката коса става много обемна. Именно затова тази прическа е доста популярна днес сред жените, които не се радват на буйна грива от природата. Тук обаче трябва също да сте особено внимателни и да не се увличате много, оформяйки така косата ви всеки ден, защото все пак температурата на пресите, с които се прави това често достига дори до 230 градуса. Да, съгласни сме, че днес технологиите доста са напреднали и модерните уреди са доста по-щадящи, но все пак няма как да очаквате, че един уред при такава температура на нагряване може да е напълно безопасен за здравето на косата ви.
Днес този ефект гофриране се използва не само за оформянето на косата изцяло, но също така и само за корените. Те са много тесни и с доста ситен ефект. За да добавите обем в корените, трябва просто да оформите косата си с тази преса, като най-често това се прави само в долните слоеве, а горните 1-2 два не се оформят с тази преса за гофриране, тоест за да изглежда така все едно имате природен обем на косата. Не трябва да забравяме и за един много голям плюс на тази прическа и това е, че тя ще запази формата си до следващото миене на косата, което не може да се каже за стандартните начини за къдрене . Така ще имате не само красива прическа, но заедно с това няма да вредите на косата ви. Ще ви издадем и един малък трик, а именно че ако имате желание да си направите такава прическа, но нямате специална преса за тази цел, тогава можете да постигнете подобен ефект, ако си направите вечерта около 20 плитки в зависимост от това дали е обемна косата ви или не. Сутринта просто разплетете плитките и фиксирайте всичко с малко количество лак и ще имате една страхотна прическа до следващото миене на косата.
Модата при стайлинга не стои на едно място, така че ще е грехота, ако не опитате тези нови тенденции при прическите, които освен това са и доста симпатични като резултат. Но най-хубавото е това, че фризурите, които можете да направите с пресите за гофриране на косата ви са наистина много, така че експериментирайте и фантазирайте смело, опитвайки различни прически всеки ден!


Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects