5 причини пиенето на много вода да не е толкова полезно

Водата е източник на живот и всеки знае това. Вероятно ще се запитате защо изобщо е написана тази статия? Може би сега се взирате невярващо в монитора, но не бързайте, защото това, което ще прочетете по-долу вероятно ще ви накара да промените мнението си.

Натоварване на сърцето– сърцето изпълнява най-важната роля в тялото - да изпомпва кръвта към всички негови части. Когато изпиете прекалено много вода се увеличава количеството кръв в организма. Това предизвиква допълнително налягане в сърцето, тъй като то има повече кръв за изпомпване. Натискът, който сърцето може да поеме е ограничен, а твърде голям може да бъде фатален.

Разрежда хранителните вещества – хранителните вещества са изключително важни за поддържане на здравето стабилно. Те допринасят за имунитета на организма към различните заболявания и поддържат метаболизма. Кръвта в тялото ни е преносител на различни хранителни вещества и соли. Твърде много вода погълната от организма води до разреждане на кръвта, в следствие на което се намалява концентрацията на тези полезни вещества в нея.

Вреди на бъбреците – бъбреците пречистват вредните вещества в кръвта, които изхвърляме в последствие от тялото чрез урината. Този деликатен орган се оказва под натиск, когато поетата вода се увеличи драстично. Това може да увреди вътрешността на бъбреците, по специално капилярните легла, наречени гломерули, поради тяхното честото използване.

Подуване на клетките – когато кръвта се разреди поради голямо количество поета вода, концентрацията на електролити в нея става по-малка, отколкото в клетките. За да се поддържа баланс на електролитите в двете водата започва да изтича в клетките, което води до тяхното подуване. Когато това подуване се получи в мозъка се усеща вътрешно налягане в главата. Тъй като мозъка седи в черепа, а черепа е една кутия, която не променя формата си, при разширяването мозъка се притиска в стените му. Това може да доведе до спукване на клетките, тъй като те не могат да излязат извън черепа при подуване. В резултат на това се усеща леко главоболие, а в по-тежки случаи води до припадъци и дори смърт.

Понижава нивата на натрий в кръвта – съдържанието на натрий в кръвта оказва влияние върху функционирането на електролитите. Те са отговорни за изпращането на сигнали към клетките, които контролират различните операции на тялото. Когато пиете големи количества вода нивото на натрий в кръвта намалява, което спира електролитите от подаване на сигнали към клетките. В резултат на това телесните функции се оказват затруднени.

Несъмнено водата е вълшебна течност, но имайте предвид, че прекаляването с каквото и да е, било то полезно, може да се окаже вредно.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects