Модата и ние – култура на обличането и изборът на стил

За човешката природа е характерен стремежът към промяна и обновяване. Както светът около нас непрекъснато се променя, така се променя и облеклото, което винаги върви в крак с времето, с нови материи, нови кройки, нов дизайн. И, когато то се приеме от милиони хора, става модерно. С появата на нова мода, старите дрехи губят своята актуалност и естетика, но някои от тях, издържали изпитанието на времето, отново се връщат в модните направления и стават източник за вдъхновение на съвременните модни дизайнери.

Ние не можем да черпим от модата безразборно, но не може и да страним от нея. Във всяка нова тенденция трябва да се търси нещо, което ни е близко и ще ни подхожда, а всичко останало да се подминава. Защото модата не диктува, тя само предлага и подсказва как да подчертаем своята индивидуалност, да постигнем стил, който да изразява нашата същност. С една дума: трябва да възпитаме у себе си култура на обличане.

Облеклото е тясно свързано с начина на живот, с определени ситуации. Дрехите за ежедневието заслужават не по-малко внимание от тоалетите за театър, концерти, Нова година, тържествен повод и т.н. Те трябва да бъдат удобни и практични, да бъдат съобразени с професионалната насоченост, в хармонични и спокойни цветове.

Дрехите за почивка са по-свободни, по-разкрепостени, съставени обикновено от тениски, спортни сака и якета, жилетки, поли, панталони или дънки и комфортни обувки.

Културата на обличане зависи от нашата възраст, характер и темперамент. Предвид тези характеристики модата предлага авангардни, по-спокойни и умерени или по-консервативни и класически тоалети. Конкретният избор на форми, детайли и цветове, трябва да отговарят на крайната цел – оформяне на визията и заявката за собствен стил. За да бъдем стилни не е достатъчно да бъдем запознати с модата, а да умеем да се обличаме, да постигнем хармония в комбинацията от дрехи, обувки, шапки, чанти и аксесоари, декорации, детайли и цветове. И във всеки един момент е особено важно усещането за мярка в следването на модата, за да се постигне наистина стилно и модно моделиране на личната визия.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects