Моден аутфит Street Style и що за модно направление е това?

Street Style или още така наречения уличен стил се заражда за първи път през 50-те години на миналия век. В началото това модно движение се е практикувало в Япония, а в последствие тази мода започва да се носи и в другите държави, като така постепенно се превръща в модно движение. В действителност този стил в началото е бил просто начин да се изрази собственото мнение, тъй като точно по това време започва конфликта между поколенията. Младежите са се стараели да вървят в разрез с общественото мнение и правилата, обличайки се различно и наистина необичайно. Но как тогава този странен и дори необичаен стил се появява изведнъж на модните подиуми?


Изначалният девиз на така нареченият Steet Style е бил бунта, самоизразяването, свободата от общественото мнение. Но ако се замислим още по-подробно, тогава ще разберем, че това всъщност не е била свободата, а начин да се противопоставим на стереотипите на обществото по това време. За изминалите десетилетия, уличната мода се видоизменява не един път, адаптирайки се умело към новите модни закони. Интерпретациите на Street Style могат да са доста различни, стигайки дори до хипи или рокерски улични стилове. Съвременните вещи вече малко напомнят едновремешното облекло в този стил, но все пак все още носят донякъде духа на това време. За съжаление днес така наречения Street Style вече се съобразява с обществените стереотипи и е подвластен на новите модни течения. Така например към този стил спадат дрехите като: ярките чоропогащници, вталените жилетки, големите очила, винтидж дрехите, големите украшения и тесните дънки. Това съчетание на пръв поглед на несъчетаемите вещи е доста удачно, а и е своеобразно  изразяване на вашия личен моден почерк. Днес този стил се следва основно от младото поколение, макар че това не означава, че и вие не можете да експериментирате, съчетавайки уличната мода с вашия личен моден почерк.


В рамките на Street Style всяка една жена може да се чувства комфортно без значение от социалния статус или възрастта, защото все пак тук не съществуват определени правила и модни закони. Уличният стил е незаменим за разходките, когато ще е просто смешно да обуете високи токчета и мини поли. Тук няма определен дрескод или нещо, което да може да ви ограничи. Можете смело да съчетавате дори несъчетаемите вещи и със сигурност ще получите един страхотен моден look, с който да впечатлите всички около вас и да блеснете с вашия моден почерк.


Ако все още имате съмнения дали да опитате Street Style и да се облечете и вие в духа на уличната мода, тогава можете просто да отворите модните списания и да видите, колко красиво и разнообразно може да е това направление. В 21 век всички вие сте привилегировани, защото можете да се обличате така, както желаете и да изразявате своята модна индивидуалност!


Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects