Домашни маски за лице

Днес на пазара ще намерите множество различни маски, но техните цените често са доста шокиращи и непосилни за повечето жени. Това обаче не е във ваш минус, тъй като в тях, дори и да са на най-известните марки, се добавят различни консервативни, за да могат те съответно да имат дълъг срок на годност. Ако обаче се доверите на домашните маски, тогава не само, че кожата ще ви бъде благодарна, отблагодарявайки се с красив и здрав тен, но и ще спестите значителна сума.


Общи правила за нанасяне на маските

Преди да ги нанесете на кожата, вие трябва да се отпуснете и да направите процедура, с която да отворите порите си, като за целта можете да използвате парната баня, която е идеално решение за тази цел. Също така можете да направите това с помощта на горещ компрес, а именно вземете една топла кърпа и я поставете на лицето ви за няколко минути. Съветваме ви да нанасяте вашите маски на цялото лице, но без да засягате областта около очите, тъй като кожата е много нежна в тази зона и подобни процедури не са препоръчителни. Така например някои маски леко стягат кожата, а както се досещате това не е желателно за околоочната зона. Освен това, в някои от тях често присъстват различни активни вещества, които в никакъв случа не бива да попадат в очите, затова и от тази гледна точка е най-добре да избягвате тази област на лицето ви.


Ябълкова домашна маска

Почистете една ябълка и я нарежете на дребно, сварявайки я след това за 3-4 минути в малко мляко. Трябва да се получи хомогенна смес, която след това нанесете на кожата ви, докато сместа все още е топла. След 20 минути я измийте от лицето ви. Тя е универсална и може да се използва при всички типове кожа. След нея кожата ви ще засияе и ще изглежда по-здрава, откогато и да било.

Бананова домашна маска

Намачкайте добре един банан до получаването на еднородна смес. Добавете една лъжица мляко или сметана, смесвайки всичко идеално. Нанесете сместа за 15-на минути на кожата ви и след това я измийте с леко хладка вода. Ако правите тази процедура 2-3 пъти на седмица, тогава много скоро ще забележите положителния резултат и това, че тя подхранва кожата ви и намалява бръчките.


Прасковена домашна маска

Вземете една праскова, която задължително трябва да е дори леко презряла и след това я намачкайте, за да се получи еднородна смес. Нанесете я на лицето ви за 15-20 минути и после я измийте или я премахнете с помощта на влажен тампон. Маската е много полезна за суха или комбинирана кожа, а също така ще ви помогне да освежите кожата ви.

Красотата е във ваши ръце, а за да я получите и да се радвате на този дар, не е обезателно да се подлагате на скъпоструващите козметични процедури. Достатъчно е да използвате тези лесни и ефективни домашни маски, за да имате наистина здрава кожа, която да няма и един козметичен недостатък!


Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects