10 полезни съвета как да изградите собствен начин на хранене за здравословен живот

Поддържането на здравословен начин на живот не значи да следвате стриктни ограничения, като например да спите точно 7 часа нощем, да ядете само здравословна храна и свежи салати. Означава много повече от тези неща, ако искате да имате здравословен живот. Един лесен начин за постигане на това е хранителният режим. Не винаги е необходимо да търсите диетолог, който да ви направи такъв режим, който да следвате ден след ден. Можете сами да изградите перфектно режима на хранене, ако планирате правилно храната и промените някои от навиците си на хранене. Не е нужно да сте професионалисти за да прецените колко са необходимите ви калории на ден, тъй като само вие познавате тялото си така, както никой друг не би го познавал никога. Изключително вълнуващо е да подготвите сами хранителния си режим, но преди това е необходимо да знаете няколко неща, за да постигнете на идеален план на хранене:

1.Яжте разнообразни типове храна – фокусирайте се не само върху калориите, а и какво ще ядете. Това е първата стъпка от балансирания хранителен режим.

2.Следвайте три прости правила – обилна закуска, здравословен обяд, лека вечеря.

3.Планирайте ястията – имайте предвид трите правила от точка втора, тъй като те са стълбовете, около които ще се гради хранителният режим. Планирайте ястията така, че тялото да получава необходимите хранителни вещества за деня.

4.Богата на въглехидрати закуска – закуската е първото хранене за деня и то трябва да е богато на калории. Следователно добър вариант е да включите храни, като картофи, масло, хляб, захар и сладка в нея. Не забравяйте да добавите и богати на фибри храни, като портокал или зелени салати. Фибрите осигуряват нормалното разграждане на храната и спират натрупването на мазнини. Закусвайте най-късно до 8:00 ч. за един свеж, здравословен старт на деня.

5.Хапване между закуска и обяд – следващата стъпка в хранителния режим е планирането на храната в този промеждутък. Може да хапнете ябълки и чаша мляко например. Това ще ви даде енергия да продължите ежедневните занимания.

6.Обяд – следва обедното хранене. Планирайте ястията така, че да приемате протеини, витамини и минерали в големи количества. Включете свежа салата, плодови сокове и зърнени храни в обяда. Богатата на протеин храна осигурява изграждането на мускулите и постига баланс между необходимите и консумираните калории.

7.Разделяне на храненето – опитайте се да разделите едно хранене на няколко чести хранения в по-малки порции. Планирайте следващото хранене в 5 следобед, след лекия обяд към 13:30 ч. Това ще помогне да контролирате и избегнете натрупването на коремни  мазнини.

8.Планирайте вечерята – тя трябва да бъде най-лекото хранене от всички през деня. Вечерята ви трябва да е с балансирани количества протеини и фибри. Обикновени храни, като каша или салата е чудесен завършек на хранителния режим за деня. Може да измислите и други ястия, включете пиле на грил, кълнове, зърнени храни или овес. Стремете се вечерята да не бъде по късно от 8:00 вечерта.

9.Разходка след вечеря – перфектният хранителен режим не завършва с вечерята. Завършва с кратка разходка след нея. Не лягайте скоро след вечерното хранене, това може да доведе до киселини и е предпоставка за напълняване.

10.Мляко – кажете сбогом на изминалия ден с чаша нискомаслено прясно мляко всяка вечер към 10 ч., което е идеален завършек на успешния дневен хранителен режим.

Тази последователност при ежедневното хранене може да помогне да поддържате здравословен начин на живот. Тя не само ще ви освободи от стреса, но също така ще гарантира, че тялото ви получава необходимите количества жизненоважни витамини и минерали. Не забравяйте, че освен правилно хранене е необходима и физическа активност за поддържане на здраво тяло. Никоя диета няма да даде добри резултати без правилни физически упражнения. Персонализираният хранителен режим е крайъгълен камък, който ще ви помогне да водите здравословен и свободен от заболявания живот.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects