Що за модно направление е стила Барби?

Ярък и свеж моден стил за младите девойки е именно това направление наречено днес от дизайнерите Барби. Всичко е розово, въздушно и толкова мило!... И така, нека да се запознаем по-близо с този стил!


Известната в цял свят кукла Барби се е появява през 1959 година и веднага след това се става световен хит. В последствие обаче, тя се превръща не просто в мечтата играчка на всички деца, а в диктаторка на модата, за която са се шиели специални тоалети и аксесоари най-известните дизайнери: Armani, Givenchy, Hanae Mori, Versace, Diane von Furstenberg, Christian Dior, Vera Wang, Ralph Lauren, Christian Louboutin, Monique L’huillier, Carolina Herrera и Badgley Mischka. Куклата успя да се превъплъти в хиляди роли – медицинска сестра, астронавт, стюардеса, укротителница на диви животни и дори кандидат за президент. Тя винаги обаче се отличаваше с ярките си тоалети, като именно отчасти те превъртаха тази играчка в световен хит. Ето защо не бе никак странно, че много скоро куклата се превърна и модел за подражание от младите девойки, които искаха да се отличават със същия стил ала Барби. Това е ярко и безумно интересно модно направление, което идеално подхожда на младите жени.


И така, първото важно нещо в случая е цвета. Основният оттенък при тази мода е розовият и всичките негови нюанси. Като цяло и днес е прието, че този цвят е символ на мечтите, романтичното настроение и красотата, която не може да бъде омрачена от нищо. Това обаче далеч не значи, че в гардероба на жените, следващи за този стил, трябва да присъстват само розовите дрехи. Просто се научете ефектно и интересно да ги съчетавате с другите оттенъци – бялото, жълтото, синьото или пък виолетовото, както и класиката в лицето на черния цвят. Другата отличителна черта е това, че облеклото в стил Барби винаги трябва да подчертава фигурата ви, акцентирайки на всички плюсове на силуета и скривайки недостатъците. Ето защо при него се приветстват обтягащите и вталени тоалети, които идеално ще се справят с тази задача. Не забравяйте обаче, че за да си позволите подобни дамски дрехи, фигурата ви трябва да е идеална, защото в противен случай можете да изглеждате просто смешно. Ето защо, ако се отличавате с по-пищни форми, тогава трябва да забравите точно за тези кройки, тъй като рискувате да се превърнете в моден провал, който всички ще коментират, заради неумението да избирате модела на вашите облекла.


Модниците, следващи за стила Барби, обикновено залагат на дългата коса, игривите къдрици, плитките с романтични украшения, но това не значи, че късите прически са забранени в случая. Гримът е другата отличителна черта на това модно направление, като той трябва да бъде романтичен, нежен и дори леко инфантилен. Отлични цветова за вашия makeup са розовите, виолетовите, сините и бежовите.


И въпреки, че стила Барби е по-скоро за младите момичета, жените след трийсет години също могат да си позволят да облекат ярка вещ, като например розова рокля. Все пак не ви съветваме да се увличате прекалено, но ако все пак държите да опитате и вие този моден тренд, тогава избирайте тоалетите само на водещите дизайнери, за да не изглеждате смешно и нелепо. 

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects