С какво шамфъстъците са полезни за здравето и красотата?

В миналото е съществувала легендата, че някога влюбените са се срещали именно под дърветата шамфъстъци, вярвайки че това ще укрепи любовта помежду им и ще я направи безкрайна. На Изток пък те са били олицетворение на живота и неговата сила. Смята се, че в Йордания шамфъстъците  са се използвали в храната още през VII век до нашата ера. В Гърция пък те са били докарани от Александър Македонски, когато той се е връщал от походите си в Азия.


В миналото те са се използвали най-често в медицинските цели. Смятало се е, че шамфъстъка е много полезен за мозъка и сърцето, помагайки също така при сърцебиене и гадене. Днес вече е известно, че това е истина, но към полезните им свойства са добавени и доста други –укрепване на имунната система, помагат при хронична умора, а също така са много полезни, ако спазвате някакви диети и се стараете да отслабнете. Сексолозите пък твърдят, че шамфъстъците не просто повишават сексуалната активност, но също така са способни да увеличат производството на сперматозоиди, покачвайки тяхната активност и подвижност. Те дори са били признати за по-ефективно средство от виаграта. Шамфъстъците помагат и на бременните жени да се справят с токсикозата. Също така е доказано, че те повишават способността на човек да запомня по-лесно дори и много дълги текстове, като именно затова те често се използват от студените,  за да се запомни по-лесно материала. Трябва обаче да отбележим, че не бива да прекалявате с тези ядки и да ги ядете в големи количества, тъй като е възможно да получите по този начин алергия.


Шамфъстъците могат да се използват и в  полезните домашни рецепти за красота. Те могат да укрепят зъбите, ноктите, косата, да ви помогнат да се справите с накъсването на връхчетата и т.н. На Изток тези ядки са били използвани дълго време само от слабия пол, защото се е смятало, че помагат на жените дори на преклонна възраст да остават все така харизматични и очарователни, пленявайки със своята красота всеки мъж. Днес маслото от шамфъстък се употребява често в маските за лице дори на едни от най-големите козметични компании. В домашни условия пък, с тяхна помощ можете са се справите с пигментните петна. През топлото време на годината, те защитават кожата от слънчеви изгаряния, но и едновременно с това ви помагат да получите красив тен.


Домашна маска за лице с шамфъстъци


Стрийте в хаванче 3-4 шамфъстъка, долейте малко мляко, докато се получи гъста консистенция, наподобяваща сметана и нанесете след това получената смес на лицето ви за 15 минути. Измийте я с топла вода отначало, а след това с прохладна, за да свиете порите. Ако кожата ви е много суха, тогава вместо прясно мляко да използвате гъста сметана.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects