Да поглезим кожата си с леден масаж : 6 прости рецепти за козметичен лед

Особено полезен е леденият масаж след баня или сауна. За лицето са необходими 2-3 кубчета лед, с които меко и плавно то да се масажира, след което се изплаква с хладка вода, подсушава се с мека кърпа и се нанася овлажняващ крем. Ледът може да се използва като тоник за лице, а в комбинация с други компоненти, ефектът ще бъде още по-добър.
Ето няколко примера за козметичен лед:

1.С мента – освежава и избелва, помага за изглаждане на бръчки.  Листа от мента -1 чаша,се запарват с чаша вряла вода за 40 минути. Получената отвара се прецежда и замразява.

2.С жълт кантарион – свива кръвоносните съдове, повлиява акнето.  С чаша кипяща вода се заливат 2 супени лъжици листа и цветове от билката и престояват час в затворен стъклен съд. След това отварата се прецежда и замразява.

3.Със салвия – засилва кръвообращението и регулира омазняването на кожата. Чаена лъжица цвят и листа от билката се заливат с половин литър вряща вода и се варят на слаб огън 40 минути. Получената течност се отцежда и замразява.

4.С цитруси – облекчава умората, подхранва кожата и я прави по-еластична.  Към кората на 1 портокал и 1 мандарина се прибавя половин литър кипяща вода и всичко престоява така за 1 ден в затворен съд. Настойката се прецежда и замразява.

5.С плодове – стяга порите, изглажда бръчките, дезинфекцира, предпазва от напукване. Вземат се 200 грама праскова, диня, пъпеш или сливи. Използва се замразения сок.

6.С глухарче – възстановява уморената и повяхнала кожа, премахва първите бръчки. Изцеждат се 500 грама сок от млади листа и пъпки на глухарче, добавя се супена лъжица зехтин и се замразява.

За тонизиращите свойства на леда се знае отдавна. Обтриването на лицето с кубчета лед е особено полезно сутрин, защото не само „събужда“ кожата, но и я освежава, засилва притока на кръв и се стимулират обменните процеси. Шията и деколтето също могат да се поглезят с ледените процедури.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects