Невероятните свойства на сока от моркови и защо трябва да го пием редовно - част първа

Морковите на са само за Бъгс Бъни! Те са богат източник на необходими за човека хранителни вещества и минерали. Морковът е чудодеен зеленчук, който е полезен в различни насоки. Помага за лечение и предпазване от заболявания, подобрява нашето зрение, здравето на кожата, косата, ноктите и т.н. Ежедневното пиене на сок от моркови е навик, който всеки от нас трябва да започне да изгражда, тъй като той освен вкусен е и страшно полезен. Такава комбинация не се среща често. Ако разгледате различни диети несъмнено ще го срещнете почти навсякъде.

Здравните ползи на сока от моркови:

Това, което прави морковения сок толкова хранителен е богатото съдържание на бета каротин, витамини и калий.

1. Засилва имунитета и предпазва от сърдечни болести – бета каротинът се натрупва в черният дроб и когато е необходимо се преобразува във витамин А. Също така той подпомага имунната система. Изобилието му в сока от моркови може да подобри зрението, а ежедневният прием може да предотврати заболявания на сърцето и инфаркт. Витамин А в допълнение поддържа лигавицата не вътрешните органи здрава, като така предотвратява  проникването на болестотворни организми.

2. Намалява холестерола – тук имаме още едно от невероятните свойства на сока от моркови. Това става благодарение на калия, намиращ се в него. Той е полезен за черния дроб, тъй като намалява мазнините и жлъчната течност в него. Калият, заедно с магнезия и мангана стабилизира нивото на кръвната захар, като по този начин се намалява риска от диабет.

3. Помага за съсирването на кръвта – Витамин К, съдържащ се в морковите помага на кръвта да се съсирва

4. Лекува рани и заздравява венците – витамин С помага за по-бързото заздравяване на раните и поддържа здрави венците

5. Предпазва от рак – сокът от моркови действа като анти канцероген. Високото съдържание на каротеноиди в него се твърди, че намалява риска от рак на простатата, дебелото черво и гърдата.

6. Здрави кости и изграждане на протеини – витамин К е важен за процеса на изграждане на протеини в тялото. Той също помага за поемането на калция от костите, което води до по-бързо заздравяване на счупванията. Калият в сока също е полезен за здравето на костите.

7.Почиства черния дроб – морковеният сок почиства и премахва токсините от черния ни дроб. Токсините  се освобождават от тялото и се изхвърлят при редовна консумация на сок от моркови. Кръвният поток не може да отърве тялото от токсините и жлъчния сок през бъбреците. Това трябва да стане чрез изхвърляне през кожата. Веществата в сока от моркови помагат за този процес. Когато черния дроб е здрав и функционира правилно се ограничава натрупването на мазнини в него, както и по-бързото им разграждане, което ни пази от излишни килограми и затлъстяване.

Ползи от морковения сок за красотата

Специално за жените сокът от моркови  е полезен не само за здравето, но и за тяхната красота. Ето как става това:

1.  Намалява сухотата и белезите по кожата – калият помага да се намалят сухотата, белезите и петната по кожата. Той дава живот на кожата, като подобрява нейния цвят. Също така помага за хидратирането, което прави кожата свежа и добре овлажнена.

2. Предпазва от акне – тъй като е пълен с етерични масла той помага да държите далеч от себе си неприятното развитие на акне.

3. Източник на витамините, необходими на кожата – морковеният сок играе ефективна роля на източник на витамини за кожата. Той съдържа толкова много здравословни съставки, че е способен и да лекува свързани с кожата проблеми, като екземата, която се получава от дефицит на витамин А, различните дерматити и обриви.

4. Възстановява кожата след слънчево изгаряне – бета-керотеноидите, които помагат и при фотосинтезата на растенията, съдействат на тялото по-бързо да се възстанови от изгарянията и повишават неговата защита срещу вредните слънчеви лъчи.

5. Силно оръжие срещу стареенето – бета-каротинът се превръща във витамин А, когато влезе в организма. Той намалява стареенето на клетките и така забавя процеса на остаряване. Силно повишава количеството на колаген в кожата, което поддържа нейната еластичност и така се намаляват видимите признаци на стареенето, като увисване на кожата и появата на фини линии, и бръчки.

6. Здрава коса и нокти – здравословните хранителни вещества в сока от моркови подобряват растежа на косата и здравината на ноктите.

Сок от моркови по време на бременността

Продължава във втора част...

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects