Как да използвате сода за хляб срещу лошия дъх

Случвало ли ви се е да разговаряте с хора и след това да съжалявате? Да, лошият дъх е неприятен проблем, който може да остави лошо впечатление в околните. Той може да ви накара да се чувствате неуверени, объркани и леко безпомощни. Миризливият дъх е не само предвестник на неловки моменти в социалния живот, но може и да е индикация за проблеми в храносмилателната система. Причините за него може да бъдат както вътрешни, например стомашни проблеми или възпаление в гърлото, така и външни, като храни с остра миризма (лук, чесън и др.) или тютюнопушенето.

Как се появява лошият дъх?

Неприятният дъх, който ви държи далеч от хората се получава от набор анаеробни бактерии, които се задържат върху езика и по вътрешната стена на бузите. Тези бактерии отделят сяра, която е причината за лош дъх. Тогава как да се преборим с него? Дългосрочното решение е да миете поне два пъти дневно зъбите си, да се поддържате добре хидратирани или да приемате лекарства срещу различните инфекции, причиняващи лошия дъх. Но какво да правите ако имате нужда от бързо решение?

Лекарство, което никога не се проваля!

Бързият и ефективен отговор на лошия дъх е содата за хляб. Тя има наистина специален състав. Алкална е и неутрализира високата киселинност в устата, която е причина за лош дъх. Тъй като не е киселинна содата не причинява увреждания на зъбите, венците и костите. Убива бактериите в устната кухина, които виреят в среда, богата на киселинност и захароза. Предлагаме ви няколко различни комбинации, включващи сода за хляб, които намаляват и премахват неприятния дъх.

1.    Сода за хляб и паста за зъби – няма какво да му мислите! Едно от най-лесните неща е да сложите щипка сода върху пастата за зъби и да се миете два пъти дневно. Ще разрешите проблема с  лошия дъх бързо и ефективно
2.    Сода за хляб и сол – содата може да се използва и за гаргара. Добавете 1 ч.л. сол и 1 ч.л. сода в чаша хладка вода. Използвайте за изплакване на устата, но помнете – не гълтайте! Друг вариант е да направите същото, но с по-малко вода, така че да се получи паста и да натриете вътрешната страна на бузите с нея.
3.    Сода за хляб и ябълков оцет – още едно решение е да смесите 1 ч.л. сода с малко ябълков оцет и да използвате за изплакване на устата, като отново внимавате да не гълтате. Не е отровно, но не е и полезно, ако поглъщате течността. За по-добър резултат изплаквайте по няколко пъти.
4.    Сода за хляб и мед – тази комбинация е за вътрешна употреба. Смесете по 1 ч.л. сода и мед в топла вода. Пийте поне веднъж дневно и не забравяйте да поддържате здравословен начин на хранене със свежи зелени зеленчуци, варива и зърнени храни. Избягвайте месото, хляба и млечните продукти, докато не се уверите, че проблема с лошия дъх е изчезнал.
5.    Сода за хляб и обикновена вода – просто сложете няколко чаени лъжички сода в топла вода, изчакайте да се разтвори хубаво и използвайте за изплакване на устата. Можете да правите и гаргара за 30 сек. до 1 минута, за още по-добър ефект.
6.    Паста за зъби със сода – ако нямате време или не обичате да правите домашни лекове просто си купете паста за зъби, в която има повече сода. Налична е в магазините и нейното използване ще ви отърве от бактериите в устата и ще държи лошия дъх далеч.

Няколко допълнителни съвета

⦁    Помнете, че содата не е вредна за тялото, когато се употребява в малки количества. Въпреки това трябва да знаете, че всяко нещо, дори и много полезно, когато се използва прекомерно може да е вредно.
⦁    Други начини за лечение на лош дъх са редовното почистване с конец за зъби, търкането на езика с четка, почистването на зъбен камък. Може да сдъвчете малко канела, да изплюете и след това да изплакнете с водороден пероксид.
⦁    Ако лошият дъх не изчезне и започне да става по-силен проблемът може да е по-сериозен, вероятно свързан с храносмилателната система. Ако това се случи задължително се консултирайте с лекар.

Содата за хляб е продукт, който със сигурност е наличен във всяко домакинство. Тя не е само полезна за премахване на петна, а може да ви помогне и за повишаване на самочувствието. Оставете настрани съмненията дали тя е ефективно средство, опитайте някоя от тези комбинации срещу лошия дъх и се подгответе за усмивка, струваща милиони!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects