5 ползи от антиоксидантите за вашата кожа и коса

Когато става въпрос за красива кожа и коса антиоксидантите играят важна роля. Те са хранителни вещества, които не само предпазват кожата и косата от увреждане, но също така помагат и за възстановяването на тъканите. Витамините, минералите и ензимите, известно под общото наименование антиоксиданти пазят клетките от вредните вещества в околната среда и са от съществено значение за дълготрайното поддържане на кожата красива и с младежки вид.

Опитайте се да включвате храни в менюто си, които са богати на антиоксиданти като ликопен, бета каротин, витамините А, С и Е. Някои от храните с най-добро съдържание на тези вещества са горските плодове, грозде, кайсии, зелен чай, ядките, леща, царевица, спанак, цитрусовите плодове, ябълки, киви, зърнените храни, риба и морски дарове, мляко и чистото месо без тлъстини. Също така трябва да използвате маски за лице, тоници, кремове, лосиони и слънцезащитни продукти със съдържание на антиоксиданти за още по-добър ефект върху кожата.

Антиоксидантите помагат на кожните клетки да изградят защитна стена срещу свободните радикали. Помагат за растежа и защитата на клетките, което в резултат води до забавяне и предотвратяване на преждевременното стареене на кожата. А ето ги и топ 5 от ползите, които носят антиоксидантите за здравето на кожата и косата:

1. Засилват кръвообращението – антиоксидантите, особено тези, които се намират в зеления чай засилват циркулацията на кръвта в организма и подобряват клетъчния метаболизъм. Това е полезно за защитата на кожата ви от пъпки, акне и бръчки.

2. Стягат кожата – ако искате да обърнете ефекта на стареене на кожата трябва да допуснете антиоксидантите до нея, за да извършат своето магическо действие. Антиоксидантите като Коензим Q-10 са често използвани в козметика за стягане на кожата около деликатните зони, например крем за зоната около очите. Също така те се използват и в продукти за освежаване и подмладяване на кожата.

3. Полезни са срещу стареенето – стареенето е естествен процес и не е възможно да накарате признаците за него да изчезнат. Но е възможно да ги намалите и отложите тяхната поява. Витамините са чудесни за кожата и помагат да държите далеч от себе си фините линии, бръчките и тъмните петна.

4. Възстановяват щетите, нанесени от слънцето – вредните ултравиолетови лъчи на слънцето често са склонни да увреждат кожните ни клетки. Антиоксидантите помагат за стимулиране на кръвния поток и засилване на растежа на клетките. Това в отговор води до регенериране на кожата, увредена от слънчевите лъчи и подобрение на нейния външен вид.

5. Помагат за здрава коса – косопадът се свързва с дефицит на хранителни вещества. Включвайки антиоксиданти в хранителния режим можете да си помогнете за предотвратяване на косопада и да се засили растежа на здрава, жизнена коса.

Маски за лице с антиоксиданти

След като вече знаете колко важни за вашата красота са антиоксидантите, следващата логична стъпка е да започнете да ги използвате! Ще ви предложим две маски за лице, с които да накарате кожата си да заблести:

Касис и йогурт – смесете 4 с.л. прясно изстискан сок от касис с 2 с.л. йогурт. Ако имате суха кожа добавете и няколко капки зехтин. Разбъркайте добре до получаване на гладка смес и нанесете върху лицето. Изчакайте да изсъхне и отмийте с хладка вода.

Зелен чай и какао – разкъсайте едно пакетче зелен чай и съдържанието му смесете с 4 с.л. какао на прах. Добавете по една лъжица мед и йогурт. Ако е възможно добавете и малко гел от алое вера. Смесете до получаване на гладка паста и нанесете върху лицето. Тази маска е чудесна за сияен вид на кожата. Измийте след 30 минути и довършете освежаването като намажете лицето с розова вода.

Многобройни продукти за коса също съдържат антиоксиданти. Те помагат на косата ви да добие блясък, сила и мекота. Богати на антиоксиданти шампоани, балсами, маски за коса и масла могат да бъдат ползвани регулярно, за да постигнете прекрасен резултат от свойствата на тези невероятни натурални елементи.

Антиоксидантите помагат да запазите красотата си чрез младата и здрава кожа. Спазвайте режим на хранене с включени антиоксиданти и третирайте кожата си с домашно приготвени антиоксидантни маски. Ползвайте кремове и балсами, които съдържат тези вещества, за да накарате кожата ви да остане винаги гладка и красива!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects