Невероятните свойства на сока от моркови и защо трябва да го пием редовно - част втора

Продължение от първа част

Сок от моркови по време на бременността

Чудесните свойства на сока от моркови го правят едно от най-полезните неща за здравето на бъдещата майка и нейното бебе:

1. Подобрява кърмата – приемането на сок от моркови през периода на бременност подобрява качеството на майчиното мляко, тъй като то се обогатява с витамин А. Той помага за растежа на клетките, което го прави изключително полезен за развитието на плода.

2. Пази плода от инфекции – когато се приема през последните три месеца от бременността се намалява риска от развитие на опасни инфекции в плода.

3. Източник на калций – морковеният сок е още един възможен източник на полезният за развитието на здрави кости и зъби калций.

Сок от моркови и намаляване на теглото

Това определено е една от ползите на сока от моркови, която заслужава внимание. Морковеният сок има способността да засища, а поради малкото калории е най-добрата натурална напитка за всеки, който се опитва да свали килограми. Съдържа голямо количество натурална захар, което прави ненужно добавянето на допълнителна захар в него. Направете си смес от изстискан сок на морков, ябълка, целина и краставица, и ще имате една страхотна напитка, полезна за сваляне на килограми. Ето и други полезни свойства на сока за отслабване:

1. Растеж на мускулите – витамин А помага на тялото да се възстанови след тежка тренировка и помага за растежа на мускулите. В морковите има фосфор, който изгражда, възстановява и поддържа мускулите.

2. Подобрява метаболизма – в сока от моркови има и голямо количество витамин В комплекс, полезен за разграждането на глюкозата, мазнините и протеините. Така той помага за изграждането на мускулите, подобрявайки метаболизма, а от там и за сваляне на килограми. Витамин В е полезен за намаляване на стреса и депресията, състояния, които обикновено пречат на отслабването. Фосфорът в морковите засилва метаболизма и осигурява оптимално използване на енергията от тялото, а също намалява болката в мускулите след тренировка

3. Повишава кислорода в тялото – това е поради наличието на желязо в морковите, което може да повиши нивото на кислород в кръвта и тялото, като така помага за по-голяма издръжливост на тежки тренировки, от което следват повече свалени килограми.

4. Контролира нивата на кръвната захар – магнезият и манганът в сока от моркови стабилизират кръвната захар, предпазвайки по този начин от качване на килограми, в следствие на диабет.

5. Помага на храносмилането – съдържанието на полезни фибри помага на храносмилателната система и ни кара да се чувстваме сити по-дълго време

6. Прочиства тялото – свежият сок от моркови почиства тялото и храносмилателната система от токсини, трудно смилаеми съставки и отпадъци, което предотвратява затлъстяването.

Как да го консумираме правилно?

Трябва да споменем, че въпреки че е изключително здравословен зеленчук, консумирането на морков заедно с ядки, мазнини, стафиди, масло не се счита за здравословно. Няма нищо по-вкусно от чист сок от моркови, без никакви добавки, дори захар или мляко.

Много хора харесват само натурален сок от морков, но може да добавяте различни свежи зеленчуци и плодове, като портокал, лимон, ягоди, джинджър, мента, целина и т.н., за да му придадете различни вкусове. Сок от морков заедно с канела е една богата на антиоксиданти напитка, която намалява риска от рак, високо кръвно налягане и диабет. Твърди се, че пиенето на сок е по-полезно от яденето на суров морков, тъй като концентрацията на хранителни вещества в сока е още по-голяма. Пийте по една голяма чаша свеж сок от морков всеки ден, за да изгорите мазнините и да постигнете страхотното стройно тяло, за което винаги сте мечтали, а косата, кожата и ноктите ви да бъдат по-здрави, силни и блестящи от всякога!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects