Как правилно да се грижим за кожата на лицето си през зимата

Общоприето е мнението, че през зимата  лицето трябва да се обгрижва с мазни кремове, но в действителност тя трябва не само да се подхранва, но и  да се овлажнява, което в някои случаи дори е по-важно. Козметолозите обясняват това с факта, че през повечето време се намираме в затоплени помещения, въздухът в които изсушава нашата кожа, а това значи, че трябва да има  допълнително овлажняване.
Според експертите кремът трябва да се нанася поне час, преди да излезем навън, особено това се отнася до мазните кремове, които съдържат най-малко вода. Идеален вариант са продуктите, съчетаващи подхранващи и овлажняващи функции, но те трябва да се избират съобразно типа кожа.
Съвсем не е вярно, че мазната кожа не се нуждае от хидратация. Тя понася по-добре студа от нормалната кожа, но трудно поддържа водния баланс, затова през зимата отчаяно се нуждае от овлажняване. За тази цел могат са еэективни рецепти от народната медицина. Идеален за целта е пресен сок от алое, който да се използва вместо тоник. Или пък маска от зелеви листа, смлени в блендер, към които се прибавя яйчен белтък и се нанасят върху лицето за 10-15 минути, след което се отмиват с топла вода. Но е задължително да се помни, че тези процедури трябва да се правят вечер, преди сън.
Не залагайте само на козметичните грижи за лицето през зимата. Съблюдавайте и своето правилно хранене. Не забравяйте да включвате в порциона или в диетите си витамини А, Е, С, В. Нормализирането на водния баланс през зимния период ще постигнете с консумацията на вода – до 2 литра на ден. При това трябва да се отчете един нюанс: зимата  кожа може да се промени. Ако тя е била мазна през останалите сезони, през зимата тя ще стане нормална.
Студеният сезон носи проблеми на дамите, чиято кожа е склонна към зачервяване, което им носи много дискомфорт. Полезни в такива случаи са екстрактите от водорасли, които успокояват кожното раздразнение. Комплекси от сквален, пшеничен зародиш, екстракт от ечемик и линолова киселина ефективно възстановяват защитната бариера на кожата и я съхраняват свежа и красива.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects