Каква е идеалната ви цветова гама?

Днес ще се опитаме да разберем не просто как правилно да комбинирате цветовете в облеклото си, но и какви са идеалните нюанси за вас. За целта нека първо да изясним, какво представляват така наречените допълващи се цветове и какви са тези оттенъци.

Замисляли ли сте се, поради каква причина едни цветове могат да ви помогнат да изглеждате свежи, отпочинало и стилно, докато с други ще постигнете точно обратния ефект -  кожата изглежда бледа и уморена. Всичко тук е повече от просто, а именно причината за това е, че просто някои цветове не ви отиват. Именно оттенъците, които ви подхождат се наричат допълващи се, а сега нека да разберем и какви са идеалните нюанси за вас.


Как да разберете, какви са идеалните ви цветове?

Нежен цветотип

Тази задача не е толкова трудна, но ако сте наясно с цветотипа на кожата ви. Ако имате светла кожа и коса ви е руса или рижава, тогава спадате към така наречения нежен цветотип. На вас ви отиват меките и нежни оттенъци. Вие ще изглеждате приказно и истински великолепно в пастелните, сините, розовите, бежовите и сивите нюанси. Също така, смело можете да обличате тоалетите, които са с леко приглушени оттенъци – светло коралови, светло сини и жълтите. Точно обратния ще е резултата, ако се облечете във вещи в мрачни цветове, тъй като те ще ви направят безлични и в никакъв случай няма да ви украсят.


Сияен цветотип

Ако кожата ви е бледо жълтеникава или с оттенък на слонова кост, а косата е руса до златиста или светло кафява, тогава вие спадате към този цветотип. Вашите идеални цветове са слънчевите нюанси, като например кремавите, жълтите, оранжевите, нежно зелените или ярко сините. Те ще ви украсят и ще направят всеки ваш образ безумно женствен и нежен. За разлика обаче от тях, така неречените мръсни нюанси не са подходящ избор за вас, затова не ви препоръчваме да обличат такива дамски дрехи.

Сдържан цветотип

Жените с мургава или така наречената матова кожа и светло кафява или тъмна коса, се отнасят именно към този типаж. Съветваме ви да залагате на приглушените и благородни оттенъци – сивите, светлокафявите, лилавите, тъмносините и зелените. С тях вие ще изглеждате приказно и наистина шикозно. Прекалено ярките нюанси обаче не са най-доброто решение за вас, затова ви препоръчваме да ги избягвате в тоалетите ви.


Контрастен цветотип

Ако кожата ви е бледа, а косата е тъмна, тоест така наречената визия „Снежанка”, значи спадате към този типаж. Идеалните за вас цветове са тези, които нежно ще подчертават този ваш природен контраст във външността. Такива са ярките и свежи нюанси – белите, червените, цикламените, изумрудено зелените, сините, жълтите и ярко виолетовите. Откажете се от приглушените цветове, които ще направят външността ви безлична и неизразителна.


Ето че вече знаете тайната на красивото съчетаване на цветове и спазвайки тези лесни правила, лесно ще можете да комбинирате нюансите, които ви отиват много, разкривайки красотата и женствеността ви с пълна сила!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects