Да запазим своята завладяваща визия през зимата – грижи за тялото

Много често мислите за зимата се асоциират не с красиви зимни пейзажи, а с топлите вечери край камината, с напуканите устни и непокорната коса, с изсушената и страдаща кожа. Защо нашето тяло толкова негативно реагира на студа? Отговорът  е прост. През зимата кожата ни не може да задържи влагата в себе си, помещенията са пълни със сух въздух, повече използваме горещи вани и душове, които допълнително изсушават, използваме неподходяща козметика и парфюми, с високо съдържание на спирт и алкохол. Ясно е каква ще е картината след въздействието на всички тези неблагоприятни фактори – кожата ни отслабва в своята защитна функция и става уязвима от неблагоприятните климатични условия.А поддържането на красотата на тялото може с лекота да се постига дори и в най-тежките зимни месеци.

През най-студения сезон лицето ни обикновено е сухо, с червени петна, може и да се лющи, явяват се ясно видими бръчици около очите. Затова трябва спазването на определени правила в грижата за кожата. Не трябва да се използват агресивни почистващи козметични продукти, защото допълнително ще я дехидратират и раздразнят. Препоръчителни са меките, достатъчно омазняващи продукти, а за след почистване на кожата – да се прилагат специално разработените за сезона овлажнители с глицерин и минерални масла, осигуряващи защита и еластичност на епидермиса. За да не губи кожата влагата си в затоплените стаи, добре е от време на време да се овлажнява със спрей от термална вода. Веднъж седмично е наложителна хидратираща маска.

От особена грижа се нуждаят и устните. През зимата може да ги защитим с червило или балсам с антиоксиданти и овлажняващи компоненти.

През студените дни ръцете ни задължително трябва да са  „облечени“ с ръкавици. За да се предпазят от загрубяване, трябва по-често да се използва крем за ръце. А може да използвате старата и изпитана рецепта за топла вана с лъжица зехтин вечерта, след което на ръцете се нанася мазен крем и се слагат памучни ръкавици за през цялата нощ. Чудесният резултат сутринта ще зарадва всекиго.

Не мийте прекалено често косата си през зимата, не използвайте прекалено гореща вода. Забравете за лакове, балсами и лосиони, съдържащи алкохол. Използвайте специални агенти, хидратираща пяна или балсам за фина коса, овлажняващи и премахващи допълнителното статично електричество.

Ясно е, че не се изискват кой знае какви усилия в грижите за тялото ни през зимата. Просто са необходими любов към самите нас и постоянство.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects