Модни чоропогащници – завършващ щрих в образа

Черни и цветни, матови или с блясък, с принтове или без…. Красивите чоропогащници се явяват задължителен атрибут на модерната жена всяка есен и зима, когато времето навън е доста сурово. Именно тази малка детайл в образа ви е способна да промени модното му звучене изцяло, превръщайки тоалета ви в елегантен и дори бляскав.


Стилистите казват, че именно чоропогащниците са тайното оръжие на всяка една жена. Все пак на красотата и разкоша на женските крака никой мъж не може да устои и време да се възползвате от това ваше преимущество. Но как правилно да изберете вашите нови чоропогащници, които да ви отиват и да подчертават само достойнствата на фигурата? Тази задача не е никак трудна, но само ако знаете как да купувате тези допълнителни детайли към всеки образ. Първото нещо, на което обикновено жените обръщат внимание това е количеството на DEN в чоропогащниците. Много от тях са убедени, че именно от този показател пряко зависи прозрачността и другите качества на тези акценти, но това далеч не е така. Дали обаче избраните от вас чоропогащници ще бъдат абсолютно прозрачни или ще имат дълбок и наситен цвят, зависи изцяло от материята, от която те са изработени. Но какво тогава е това DEN и защо производители го указват на опаковката? В действителност това просто е показател, който ви информира за теглото на влакното, от което са били изработени чоропогащниците. Надяваме се сега да ви е ясно това, че тази стойност не играе никакво значение върху избора, затова нека сега да поговорим за състава.


Всички съществуващи видове на пазара съдържат в себе си акрил и полиамид, но към някои също така се добавя и еластан, който ви гарантира това, че избраните чоропогащници ще се разтягат добре и ще са удобни. Тук обаче може би се питате въпроса, какво тогава представлява така наречената ликра? Много лесно, това всъщност просто е синоним на думата еластан, тоест и двете означават едно и също нещо. Освен обаче тези естествени влакна, чоропогащниците могат да съдържат в състава си също така памук или вълна. Именно те ги правят по-топли и приятни на допир. За съжаление обаче, колкото повече естествени материи съдържат в себе си, то толкова по-бързо съответно губят красивия си външен вид. Оптималното съотношение на материите чоропогащниците трябва да бъде в полза на изкуствените, докато естествените влакна е най-добре да бъдат между 3-5 процента, тъй като така те ще са едновременно еластични и дълго време ще запазят красивия си външен вид.


Вече и сами можете да си направите извода, че чоропогащниците са задължителен елемент от гардероба на модерната и съвременна жена. Именно на пръв поглед дребните детайли са истински важни, затова не забравяйте никога за този моден принцип. 

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects