Как бременността влияе на красотата

Бременността определено е една смесица от промени в тялото на бъдещата майка, като някои са в положителен аспект, а други не чак толкова добри. Всяка бременност е уникална, което ще рече че някои жени сияят през този период, а други изглеждат изтощени. Ще претърпите някои промени през бременността, като кои точно ще бъдат е трудно да предвидите. Предлагаме ви един малък списък от тях:

1.Не толкова желаните стрии – вероятно сте чували съвети от своята майка, баба или приятелки да не почесвате корема си по време на бременност. Вслушайте се в тях, защото така ще избегнете нежеланото цепене на кожата в този период. За съжаление доста малък процент от бременните жени могат да се похвалят с гладка кожа на корема след бременността. За радост има кремове против стрии, които помагат за предпазване от този неприятен проблем, така че проучете кои са ефективни и ги използвайте.

2.Разширени вени – повишението на хормоните засилва кръвообращението, което прави малките вени по-видими. Може да се появят на различни места по тялото, най-често това се получава на краката. Твърде продължителното стоене на крак и тежестта на плода задълбочават проблема. Хубавото е, че при повечето жени те постепенно изчезват след раждането. Опитвайте се да не натоварвате краката си като си почивате по-често.

3.Блестяща, обемна коса – нека спрем за малко с негативните ефекти от бременността и да преминем към някои промени, кото са добре дошли. Вашата коса – тя е просто СТРАХОТНА! Представяли ли сте си, че ще имате толкова красива, гъста коса? Благодарение на „добрите” хормони и здравословното хранене ще забележите намаляване на косопада, но имайте предвид, че това е само временна промяна и той може да се появи отново.

4.Кафяви петна или мелазма – отново хормоните играят своята роля при появата кафявите петна, особено по лицето и врата. Тези петна стават по-видими на слънце, затова когато излизате навън си слагайте слънцезащитен крем. През останалото време, ако не ви е приятно околните да ги виждат, можете да ги скриете с бронзант. Това също е временна промяна и те ще изчезнат след раждането.

5.Твърде много косми по цялото тяло – докато от една страна се наслаждавате на прекрасната си коса има и друга, не толкова приятна страна. Хормоните отново влизат в действие и освен гъста коса ще получите повече окосмяване и на други места, което разбира се не е приятно. Разбира се има решение в лицето на кола-маска или самобръсначка, които не са опасни по време на бременност. Избягвайте депилатора, тъй като бебето реагира на шум. Когато родите хормоните ще се нормализират и окосмяването ще се върне към нормалното.

6.Акне по лицето – вероятно през целия си живот досега сте се борили и избегнали пъпките. Но сега, когато сте бременна те изневиделица се появяват. Със сигурност не сте щастливи. Добре дошли в клуба! Не сте сама, много бъдещи майки се оплакват от това състояние, което изчезва след раждането. Както споменахме по горе всяка бременност е уникална и бъдещата майка е изправена пред различни дилеми. Имайте предвид, че за да се отървете от акнето вероятно ще трябва да приемате лекарства, което може да навреди на бебето, така че имайте търпение и по-добре изчакайте да отминат сами.

7.Странна кафява линия на корема – едно нещо, което е често срещано при бременните жени (над 75% от тях) e необяснимата поява на кафява линия, започваща над пъпа и продължаваща до интимните части. Тя е резултат от повишеното производство на меланин, водещо до хиперпигментация. Не се притеснявайте, тя ще изчезне известно време след появата на бебето. Ако това не стане може да я премахнете с избелващ крем.

8. По-пълно и чувствено тяло – когато талията ви се увеличи много мъже намират това за секси. Вие изглеждате чувствена, по-пълните и твърди гърди, и разбира се блестящата ви кожа карат партньора ви да бъде запленен. А може да изглеждате още по-секси от всякога! С подходящи за периода на бременност процедури за разкрасяване със сигурност мъжът до вас няма и да си помисли да гледа друго, освен своята прекрасна, бременна жена!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects