10 лесни начина да избегнете изпотяването и да бъдете свежи през целия ден

Потите ли се много? Кара ли ви това неистово да желаете да свалите всички дрехи от себе си и да се мушнете под душа? Не се тревожете, защото ще ви предложим 10 супер лесни начина да спрете излишното потене и да се чувствате отлично през целия ден!

1. Внимавайте какво ядете – храната, която поемате има голяма връзка с изпотяването. Случвало ли ви се е да хапнете люто и веднага очите ви да се насълзят? Не е просто съвпадение, пикантните храни причиняват състояние, известно като „вкусово изпотяване”. Когато ядете люта храна кожата започва да се охлажда като произвежда пот. Така че правило първо – намалете пикантните храни!

2. Успокойте се! – не е задължително пикантната храна или горещото слънце да бъдат главните виновници за прекаленото потене. Това може да се получи и при повишени нива на стрес! Пуснете си хубава музика, хапнете от любимия си шоколад или практикувайте йога. Вършете нещо, което ви успокоява, за да намалите нивото на стрес, от там и потенето.

3. Опитайте се да избягвате слънцето – предполагаме, че това е очевидно. Но почакайте малко, не е нужно да се скриете у дома под ключ и да не виждате слънцето. Сутрешните слънчеви лъчи са полезни за кожата, но избягвайте слънцето следобед, когато то е силно и предизвиква излишно потене. Ако планирате да излизате го правете привечер, тогава е най-приятно.

4. Алкохол? Не! – забелязали ли сте, че когато пиете кожата ви порозовява? Чудно ли ви е защо е така? Ще стигнем до това малко по-нататък. А относно проблема с потенето, да, алкохола допринася за това. Когато употребявате алкохол температурата на тялото се покачва, което води до какво? Потене! Относно розовата кожа – това се получава, тъй като алкохола разширява кръвоносните съдове, което не  е полезно за здравето. Така че ако обичате алкохола и в същото време имате проблем с потенето може би е по-добре да жертвате моментите с чаша в ръка.

5. Дръжте кърпа под ръка – един от най-добрите начини да се отървете мигновено от потта е като я забършете на момента. Затова винаги, когато смятате че ще се изпотите повече от необходимото, не забравяйте да вземете кърпа със себе си. Повярвайте ни, много ще помогне!

6. Ограничете кофеина
– кофеинът е стимулант на нервната система, която под негово влияние произвежда пот. Естествено не е нужно да се откажете от него напълно, просто си вземете душ след чаша кафе.

7. Охлаждайте се – когато усетите, че започвате да се потите веднага вземете мерки за охлаждане на тялото. Избършете на момента първите появили се капчици пот и влезте в по-хладно помещение. Или се вземете душ, при доста хора, когато времето е задушно и те си вземат горещ душ потенето спира, тъй като се уравновесява температурата на тялото и въздуха.

8. Обличайте се подходящо
– ако излезете от дома, облечени с черна блуза и тъмни панталони със сигурност ще се изпотите обилно, и дори Бог не може да спре това. Откажете се от прилепналите дрехи, за сметка на по-леки и свободни (но не прекалено широки) със светъл цвят, които са и проветриви.

9. Ограничете солените храни – трябва да се откажете от солените, нездравословни храни, ако искате да намалите потенето. Тялото изхвърля солта под формата на пот, така че колкото по-солена храна му давате, толкова повече ще се поти.

10. Винаги бъдете подготвени – съветваме ви все пак винаги да имате дезодорант под ръка. Това ще ви даде както допълнителна защита срещу изпотяването, така и ще ви предпази от неудобството от неприятната миризма, съпътстваща потенето.

Надяваме се тези малки съвети да са полезни за вас и повече да не се притеснявате от прекаленото изпотяване!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects