5 вредни навика, които пречат да се отървете от акнето

Здравейте момичета! Колко от вас страдат от акне? Предполагаме не малко, тъй като акнето е един от най-честите кожни проблеми, пред който са изправени момичетата в днешни дни. Въпреки, че е най-добре да се стигне до основната причина за акнето и да го излекувате или избегнете, има и няколко лоши навика, които трябва да изкорените от себе си. Това ще ви помогне в дългосрочен план да поддържате кожата си чиста и да държите акнето далеч от себе си колкото се може по-дълго. Нека видим кои са тези навици:

Пипане на лицето – спрете да пипате лицето си с мръсни ръце! Веднъж приключили с ежедневните процедури за почистване на кожата повече не докосвайте лицето, тъй като ръцете ви са в контакт с много неща, като например дисплея на телефона, дръжките на вратите, банкноти и т.н. Всички те са среда за развитие на бактерии, така че ако се налага да пипате лицето си първо дезинфекцирайте ръцете.

Миене на лицето със сапун – използването на сапун или козметика за почистване на лицето на основата на сапун ще изсуши прекалено кожата ви, което води до раздразнения и допълнително производство на мазнини от кожата. Използвайте само почистваща козметика без наличие на сапун и ще избегнете това изсушаване.

Мръсно спално бельо – мръсното спално бельо е не само признак на ниска хигиена, а може и да бъде причинител на акне. Всички спим през нощта с лице, търкащо се в калъфките на възглавницата, като така по нея се отлагат мъртви кожни клетки, мазнини и себум от кожата. Представете си каква мръсотия ще се натрупа, ако не ги смените цяла седмица.... колко нехигиенично!

Използване на мръсни четки за грим – кога беше последният път, когато измихте четките си за грим? За да избегнете инфекции (разбирайте акне) от четките за грим, трябва да ги измивате на всеки 1-2 седмици според това колко често ги ползвате.

Лягане с грим на лицето – изключително важно е да премахнете всяка частица грим от лицето си преди да си легнете. Използвайте козметика за премахване на грим или зехтин, след което измийте лицето преди сън.

Тези малки промени в начина ви на живот могат да бъдат жизненоважни в стремежа ви да поддържате красива и здрава кожата на лицето си!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects