10 ефективни начина за облекчаване на хремата в домашни условия

Колко пъти ви се е случвало да имате настинка и да не можете да направите много по въпроса? Имате главоболие, носът е запушен, а лекарствата изглежда не носят облекчение. Какво можете да направите в такъв момент? От практическа гледна точка – много неща. Има многобройни начини, които доказано облекчават хремата и свързаните с нея неприятни симптоми. Не отлагайте повече, а прочетете нататък и не позволявайте на хремата да ви тормози повече!

Хремата е вид настинка, която засяга предимно носа и кухините в главата. За разлика от обикновената настинка хремата трае по-дълго – между 1 и 2 седмици. Въпреки, че са различни те споделят едно нещо – лесно могат да бъдат преодолени в домашни условия. Няма да имате нужда от лекар, освен ако хремата не отмине и след втората седмица.

Ето и десетте най-лесни и ефективни метода за борба с хремата:

1.    Гореща баня – когато ви тормози хрема горещата вана действа успокояващо. Тя отпуска запушения нос и синуси, прочиства заглъхналите уши, носейки така желаното облекчение.
2.    Топъл компрес на лицето – топлият компрес на лицето дава на кожата моментално успокоение. Кипнете вода и дръжте кърпата над парата, докато се навлажни, след което сложете върху лицето. Както при горещата вана топлият компрес ще прочисти задръстения от секрети нос.
3.    Парна баня – вместо да купувате скъпи инхалатори си направете сами такъв. Налейте вода в удобен съд и сложете на котлона. Когато заври се наведете на безопасно разстояние от съда и направете инхалация с горещата пара.
4.    Люти храни – лютото също помага при хрема. Най-добрите храни за тази цел са чили и уасаби, тъй като са много люти и съдържащите се в тях летливи вещества помагат за прочистване на синусите.
5.    Чай от мента – направете си една чаша прекрасен чай от мента. Ако нямате изсушена откъснете листа свежа мента и оставете да изсъхне за една нощ. На сутринта сложете 2 ч.л. мента във вряща вода. Тя е чудесен лек за вашия нос при хрема.
6.    Бавна разходка – излезте навън, свежият въздух и слънцето ще ви облекчат. Те помагат за по-лесно дишане и намаляват главоболието, съпътстващо хремата.
7.    Тренировка – упражненията също са полезни. Изберете си такова, което ви е приятно за правене. Когато тренирате тялото се раздвижва и произвежда топлина, която помага за отпушване на носа.
8.    Лимонов чай – пиенето на чай от лимон помага при хрема. Кипнете вода и запарете листа от лимон. Сипете в чаша и добавете прясно изцеден сок от лимон на вкус, по желание подсладете с мед или кафява захар. Лимонената киселина ще помогне да облекчите хремата.
9.    Пилешка супа – няма по-вкусен лек за хремата от пилешката супа. Хранителните вещества и витамини в нея помагат за ускоряване на лечението. Голяма чаша пилешка супа със зеленчуци има и антиоксидантно действие, и е гаранция за успешно преодоляване на настинката.
10.    Солена вода – това е процес на прочистване на носната кухина от насъбраните нечистотии, като се използва вода с морска сол. Тя помага за премахване на мръсотията и дразнителите, причиняващи запушване на носа. Чистите носни кухини намаляват симптомите на хремата.

Надяваме се тези съвети да са били полезни и да преодолеете лесно хремата, а следващият път, когато я „срещнете” да не се притеснявате!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects