Правилен грим при простуда : 5 прости правила

Настинките са особено чест гост през късната есен и цялата зима. Червеният нос, подпухналите очи и напуканите устни издават състоянието на организма. Но, ако нямаме  висока температура и се налага да вършим ежедневните си задължения и да ходим на работа, трябва да се погрижим за външния си вид, който в дадения момент не е особено привлекателен. За ваше улеснение ви даваме няколко прости, но важни съвета:
1.Да започнем с устните, чиято кожа е нежна и уязвима и от най-малката настинка те могат да се напукат, лющят или да излезе херпес. При настинка заложете на медицински вазелин. Оставете ярките червила, за да не привличате внимание към устните си, използвайте естествените пастелни тонове в розово, бежово, прасковено.
2.Да изравним тона на лицето, което при настинка придобива болезнена бледност или червени петна, които пораждат акне и възпаления, пречещи на нашата красота и привлекателност. Неоценима помощ на кожата в такъв момент ще окажат един добър овлажнител и крем, предпазващ от изсушаване и дехидратация. За да се скрие посърналия и уморен вид, както и тъмните кръгове под очите, може да се използва коректор, като специалистите съветват той да е в прасковен цвят. Първо се нанася коректор под очите, а после тонален крем и пудра. Оптимален вариант за простудилите се дами е лек, почти прозрачен матиращ крем с овлажняващ ефект в максимално светли тонове, за да изглежда лицето свежо и привлекателно.
3.Бузите и скулите също трябва да се приведат в прилично състояние, като се внимава с употребата на руж, който може допълнително да подчертае червените петна. Основното правило е умереност – само малко руж на скулите и той да не е в червено, бронзово, бежово или розово-кафяво.
4.Ако очите са зачервени, болят и сълзят, оставете ги да си починат от грима. Препоръчително е сухите сенки да се заменят с кремообразни в златисто кафяви, бронзови, слънчеви и бежови нюанси, но в никакъв случай в розови или лилави тонове, които ще подчертаят възпалените очи. Може да се използва водоустойчив молив в кафяво или сиво за очна линия и да се нанесе тънък слой водоустойчива спирала.
5.Херпесът по устните ужасява всяка жена, защото разваля впечатлението от дори перфектния външен вид. И не само – такава рана внася дискомфорт. Затова е по-добре да се вземат превантивни мерки. При парене и сърбеж по устните, най-добре е да се мажат с определените за целта мехлеми през четири часа. Следващата стъпка е да се приемат контра лекарства, които потискат появата на херпес. Може да се използва съвсем леко червило, но след отминаването на раната, то трябва да се изхвърли. Ако са се появили вече мехурчета, които се пукат, най-добре е да се изчака, докато те отминат.
Това са пет прости начина да изглеждате чудесно при настинка, но най-добрият вариант, естествено, е да се лекувате и по-бързо да оздравеете.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects