Типични проблеми на женската красота през зимата и тяхното решаване

Проблемите с красотата през зимата трябва да бъдат идентифицирани и решавани. В общи линии те са следните:
1.Суха кожа, получена от ниските температури. Физиологията на проблема е проста: на студено кръвоносните съдове се свиват, кръвта циркулира по-слабо, хранителните вещества и кислородът, достъпни за кожата, са по-малко, забавят се метаболитните процеси и производството на себум/секрет на мастните жлези/ почти престава. Резултати – суха и грапава кожа на лицето. Решение – грижа и защита под формата на почистване, лек пилинг, крем, гел, балсам, ароматни масла и билкови екстракти.
2.Суха кожа, получена от сухия въздух в затоплените помещения, в които прекарваме по-голяма част от денонощието. Кожата губи влага, лицето се покрива с бръчици или започва да се лющи. Решение – овлажнител и термална вода, която, обаче, трябва да се ползва не по-малко час, преди да се излезе навън.
3.Напукани ръце. Деликатните женски пръсти в студа замръзват, кожата се зачервява и напуква, ноктите се чупят. Решение – ръкавици и допълнителни грижи, под формата на овлажняване и подхранване чрез маски и вани за ръце, за да станат те отново меки и гладки, а ноктите – еластични и със здравословен блясък.
4.Изтощена коса. Проблемите идват от шапките, които носим зимата или от тяхното отсъствие. Под шапката косата се мачка, натрупва се статично електричество, главата се поти, корените се осоляват. Без шапка пък, косата е подложена на промените в температурите, вятъра и валежите, в резултат на което тя изтънява, избледнява, става суха и чуплива. Решение – на първо място - красива, удобна и топла гугла, а на второ – грижите за косата под формата на хидратиращи маски, балсам, рядко използване на сешоар, излизане навън със суха коса.
5.Общо намаляване на тонуса. Изразява се в летаргия, апатия, настроение на нула, отслабени жизнени процеси. Решение – поддържане на нормална телесна температура и хранителни вещества за защита от студа. Трябва да се обърне внимание на витамините и мултивитаминните комплекси.
6.Алергия към студа. Проблемът със студовата алергия е все още недостатъчно проучен в подробности, но признаците се знаят – главоболие и външни прояви като отоци, мехури, петна, сърбеж. Решение – повече време на топло, осигуряване на топлина на тялото в цялост и посещение при алерголог, който ще изпише необходимите антихистамини, диети и външни агенти, успокояващи раздразнената кожа и състоянието на организма. Дамите, предразположени към студова алергия, трябва да се откажат за студения сезон от декоративна козметика, защото раздразнената кожа е чувствителна към багрилата, консервантите и ароматите. В допълнение – специалистите съветват отказване от дрехите от синтетични тъкани в полза на естествените, за да може кожата да диша по-добре и да се облекчи страданието от сърбеж и дразнене.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects