Как да премахнете белезите от акне с помощта на зехтин

Белезите от акне са често срещано състояние на кожата в резултат на успешно излекувани пъпки или кисти. Те могат да бъдат кафяви, розови или червени на цвят, като тяхното избледняване обикновено отнема доста време. За щастие с помщта на няколко различни начина на прилагане на зехтин върху кожата този процес може да се ускори и белезите от акне да изчезнат по-бързо.

Първа стъпка  –  омекотете мъртвата тъкан върху белега, като приложите зехтин върху него. Използвайте 1 ч.л. зехтин, като втривате с пръсти със силен натиск и кръгообразни движения върху белега. Тъй като зехтинът не запушва порите няма нужда да се притеснявате, че мазнината може да предизвика повторна поява на акне. След 4-5 минути масажиране оставете зехтинът да проникне още по-дълбоко за поне още 5 минути. Напълнете голям съд с вода и я оставете да заври. Надвесете се над съда на около 40 сантиметра, но не по близо, тъй като горещата пара може да изгори кожата. Покрийте с кърпа главата си, това ще позволи на парата да го обгърне. Останете така поне 5 минути, но не повече от 10. Избършете зехтина и потта с кърпата. Като краен резултат зехтинът, в комбинация с горещата пара ще омекоти коричките върху белезите, което ще помогне те да се премахнат по-лесно.

Втора стъпка – ексфолирайте вече омекотената кожа на белега като използвате скраб от зехтин. Смесете 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. сода за хляб. Разбъркайте добре и нанесете върху кожата. Масажирайте с върховете на пръстите, като правите леки, кръгообразни движения. Правете този масаж 2-3 минути, като се фокусирате в участъците с най-много белези от акне. Изтрийте с топла, навлажнена кърпа лицето си, за да премахнете остатъците от сместа. Коричките върху белезите, които бяха омекотени в първа стъпка, след ексфолирането със зехтин и сода ще бъдат премахнати ефективно.

Трета стъпка – поддържайте кожата си чиста и предпазена от инфекции, като комбинирате зехтин и масло от чаено дърво. В малка купа смесете 5 капки зехтин с 3 капки масло от чаено дърво. Натопете памуче и нанесете върху местата от кожата, където има белези от акне, зачервяване и пробили гнойни пъпки. Маслото от чаено дърво има отлични противомикробни свойства и ще защити чистата кожа, появила се след премахването на коричките от сместа, която направихте във втора стъпка. То също предпазва и от развитие на нови огнища на акне, които са предпоставка за поява на нови белези по лицето.

Надяваме се тези методи да ви бъдат полезни, а след тяхното прилагане кожата ви да бъде здрава, чиста и свободна от белези.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects