Грешки в грима, които състаряват жените след определена възраст

Жените отдавна са се научили как да избягват преждевременното стареене чрез правилно хранене и подходящ избор на тоалет, чрез трениране на тялото и точната прическа с идеалния цвят, което ги подмладява поне със седем-осем години. А, ако се прибави още един арсенал – позитивното отношение към живота, добротата и усмивката на лицето, никой няма да може да определи действителната възраст на една дама. Но това не е повод за отпускане.
Много жени, успешни и красиви, рано или късно започват да допускат грешки при употребата на грим в усилията си да изглеждат по-млади. За да се избегне обратния ефект от старанията, трябва да се спазват определени правила.

След 35-40 години трябва да се избягва излишеството на тонален крем и той да бъде заменен с овлажняващ крем с тонален ефект, който в никакъв случай той не бива да се нанася на дебел слой, за да не станат и малките бръчици видими. Освен това, неговият цвят трябва да бъде вече с тон, два по-тъмен от предишния, тъй като с годините и тенът на лицето потъмнява.
Внимателно трябва да се подходи към тъмните кръгове под очите и да не се прекалява с коректора, който трябва да се разнесе нежно и внимателно с четка. Гримьорите съветват след 35-40 годишна възраст, дамите да се откажат изцяло от прахообразните пудри. А тези, които не могат да се откажат от тях и се притесняват от това, как изглеждат на светло, нека само леко докоснат с пухчето носа и брадичката и отблясъците ще отклонят вниманието от бръчките. Ако се нанесе пудра по цялото лице, час по-късно, кожата ще изглежда изсушена и несъвършена.

Ако сте над 40-те, трябва да нанасяте руж само на върха на скулите и то само в кафяво, кирпичено или бледо розово. Забравете ярките или тъмни червила, които доскоро сте използвали. За да изглеждат устните свежи и привлекателни, трябва да се нанася блясък за устни или висококачествено овлажняващо червило.

Не е желателно да се подчертават долните мигли, защото ще се добавят минимум 5 години към възрастта. Може да се нанесе съвсем лек слой спирала. Очната линия под долния клепач и сенките с блясък трябва съвсем да изчезнат от козметичната чантичка. В тържествени случаи може да се сложи малко блясък, но във вътрешната час на горния клепач или в средата под веждите, за да не се подчертаят бръчиците, които обикновено се появяват първо в краищата на очите.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects