Сок от авокадо – 10 страхотни ползи за здравето

Кара ли ви лошият дъх да избягвате разговор с хора? Или хипертонията се отразява на вашето здраве? Ако искате да се отървете от тези проблеми(а и от много други) сокът от авокадо е това, което  е необходимо  да консумирате ежедневно. Авокадото е натъпкано с хранителни вещества като ползите от тях са потресаващи! Нямате търпение да разберете какви са те, нали? Тогава продължавайте да четете!

Какво съдържа авокадото?

Може би си мислите: „Какво пък толкова има в авокадото?” Ами… ето какво! Авокадото съдържа три пъти повече калий от банан със същия размер, което го прави един от най-добрите източници на този минерал. Калият е нужен за здравето и правилното функциониране на органите, и мускулатурата.

Авокадото е богато на витамини С, В, Е и К, а те стимулират имунната система и подпомагат съсирването на кръвта. Също така авокадото съдържа значителни количества фибри, рибофлавин, фолиева киселина и желязо. Богато е и на мононенаситени мастни киселини. В едно авокадо се съдържат около 20% процента от тях, 20 пъти повече от всеки друг плод. Тези мастни киселини не се натрупват към мазнините в тялото и помагат да се намали преяждането.

Ползи от сока от авокадо

Можете да си направите такъв сок в блендера у дома. Може да се смеси с мляко или други плодове и зеленчуци. Дори може да го смесите със сладолед за още по-приятен вкус и душевна наслада. Сокът от авокадо е един от най-здравословните сокове и освен, че е много вкусен притежава и редица други здравословни ползи:

1.    Лек срещу лош дъх – сокът от авокадо е един отличен начин за почистване на устата. Авокадото прочиства червата, като премахва нечистотиите, отложени в тях, които са истинската причина за лошия дъх.
2.    Лек срещу хипертония – авокадото е пълно с минерали като фолиева киселина и калий. Тези минерали помагат за регулиране на кръвното налягане и предпазват организма ни от артериални заболявания, проблеми на кръвоносната система (като хипертонията), и дори от по-сериозни състояния, като сърдечни атаки и инфаркт.
3.    Понижава холестерола – авокадото съдържа значителни количества линолова и олеинова киселина. Тези киселини намаляват лошия холестерол и помагат за повишаване на добрия.
4.    Премахва язви – авокадото не се слави със страхотен вкус, напротив, дори е по-скоро „скучно” от страна на вкус. Но за сметка на това този „скучен” вкус е доста успокояващ за някои чувствителни части на стомаха и дванадесетопръстника. Авокадото може да помогне за лечение на стомашни язви и действа облекчаващо при такива състояния.
5.    Подобрява зрението – пиенето на сок от авокадо може да помогне да подобрите зрението си. То е богато на антиоксиданти, които помагат за премахване на свободните радикали в организма и подобряване на зрението. Особено е полезно за хора, страдащи от вродени зрителни проблеми, като катаракта и астигматизъм.
6.    Увеличава абсорбацията на фитонутриентите – фитонутриентите са растителни хранителни вещества, които могат да бъдат много полезни за засилване на процесите в организма. Открито е, че авокадото силно спомага за засилване абсорбацията на тези вещества, което прави сока от него идеална добавка към храненето.
7.    Премахва камъни в бъбреците – чрез намаляване количеството на калций, който се отлага в уринарната система сокът от авокадо помага да се намали риска от образуване на камъни в бъбреците.
8.    Помага за облекчаване и премахване на сутрешното гадене – авокадото съдържа голямо количество витамин В6, който е естествен лек срещу повръщане. Пиенето на сок от авокадо по време на бременност намалява гаденето и повдигането, състояния типични за този период.
9.    Подобрява мускулната и нервната активност – чаша сок от авокадо съдържа повече калий от три банана. Калият спомага за баланса на електролитите в тялото. Също така засилва активноста на нервната система и подобрява функционирането на мускулите.
10.    Противоракови свойства – много проучвания сочат, че авокадото има анти-канцерогенни свойства. В редица изследвания е открито, че някои фитонутриентни вещества, които са уникални за авокадото потискат растежа на раковите клетки и могат да помогнат за възстановяване на увредените клетки.

Това са няколко от здравните ползи на авокадото и сока от него. Надяваме се това четиво да е било полезно за вас и да не се двоумите дали да включите авокадото към своето меню.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects