Лунният календар и грижите за косата през декември 2014

Декември е последният месец на годината, изпълнен с много празници. Всички жени се стремят особено добре да се погрижат за външния си вид и започват отрано да планират посещенията си в салони за красота. За да бъдат резултатите очаквано трайни и ефикасни, е добре грижите за красотата да бъдат съобразени с доказаното влияние на Лунния календар. В периода 1-5 и 23-31 декември, Луната ще бъде нарастваща, което е благоприятно време за подстригване, за да расте после косата по-бързо. Желаещите да съхранят дълго време прическата си, могат да се възползват от времето на намаляваща Луна – от 6-ти до 22-ри декември, време, подходящо за укрепване на корените на косата.

Къдренето ще бъде най-сполучливо и трайно през периода 10-14 декември, когато Луната е в знаците на Риби и Лъв. Къдриците, малки или изящни големи вълни, ще красят дълго главата, ако съвременните средства бъдат съчетани с лунния хороскоп.

Качествено боядисване, което няма да вреди на косата, може да се направи в най-благоприятните за това дни – 2,3,4,5,7,10,14,25,28, 30 декември.

Месецът не е подходящ за радикално скъсяване на косата. Астролозите предупреждават да се избягва неблагоприятния период, включващ пълнолуние, новолуние и „сатанинските дни“- 9, 15, 23, 29, когато извършените процедури могат да доведат до пърхот, себорея и изтощаване на косъма, както и да повлияят негативно върху съзнанието и паметта.

През зимата косата изпитва дискомфорт поради липсата на топлина, слънчева светлина, влага и носенето на шапки. Актуалните прически, които дълго задържат своята форма, не изискват много време. За целта е добре да се планира посещение при фризьор на2, 3, 4, 5, 7, 10, 14, 25, 28 и 30 декември.

Различните знаци от зодиака улавят космическото излъчване чрез косата, затова винаги може да се промени живота чрез нова прическа, като при всеки от тях по различен начин се усеща това влияние. Така или иначе, грижите за косата, съобразени с Лунния календар, доказано могат да повлияят не само върху красивата прическа, но и върху общото здравословно състояние, контактите и вътрешната хармония на личността.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects