Нормкор – един от водещите модни стилове за 2015

Дълго време въпросът за идентичността се решаваше с дрехи , съобразени с последните модни тенденции – начин за открояване от тълпата. Модата, на свой ред, с радост създаваше образци на стил, върху които множеството се фокусираше.

Но все по-силно се откроява един стремеж към простота и спокойното отношение към самите себе си, една умора от непрекъснатото препускане след модата, което доведе до оформянето на един нов стил – нормкор. На преден план излизат най-обикновените вещи. И при това, няма значение откъде са купени – от бутик или от магазин, край който случайно минаваме. Всичко е спортно, небрежно, улично, добре познато ни. Удобството е на първо място.

В днешното време на нестабилност и криза, стилът нормкор изглежда логичен. Модната индустрия с огромна скорост изважда все нови и нови тенденции, което започва да уморява. Новият стил показва едно освобождаване от модата, от нейното излишество, едно нормално и здравословно отношение към себе си, към околните, към дрехата. Това е мода с отсъствие на мода, когато не е нужно нищо повече да доказваш и сам решаваш кое е табу.

Не случайно се казва, че нормкор е стил за уморените от модата, които с минимум ресурси съумяват да постигнат максимум стил. Той използва обикновени тениски, дънки, якета, панталони, обувки и маратонки, прости поли и блузи. Обикновени и евтини не означава лоши. Важен е усетът за стил.

Разбира се, модната индустрия бързо реагира на новия стил. Редица модни марки вече предлагат в своите колекции за следващата година уютни пижами, обувки на ниска подметка, спортни панталони, сандали с чорапи, маратонки, шапки и какво ли не, за постигането на една реалистична визия. Като цяло, в световен план се налага виждането, че модата трябва да е удобна. Все по-далече назад остава времето, когато комфортът се жертваше в името на красотата. Комфортът все по-лесно се продава.

Нормкор е лицето на абсолютната демокрация в модата: тя трябва да бъде спокойна, непринудена и функционална. А всичко останало е въпрос на вкус. Новият стил е за всички, които ценят комфорта, изработили са своя стил и са оставили условностите зад гърба си, сами носят отговорност за себе си и следват собствените си желания, отхвърлили са снобизма и с лекота постигат всеки път една креативна визия.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects