Красиво лице през зимата : грижи за кожата и препоръки при нанасянето на грима

Първото нещо, което правят жените при настъпването на студеното време, е да подготвят зимния си гардероб. В него се появяват топли трикотажни рокли, пуловери, плетени шапки, якета, вълнени палта, ръкавици и удобни топли обувки. Всичко това осигурява комфорт на тялото ни.

Но не винаги се отделя достатъчно внимание на лицето, чиято кожа се нуждае от специални грижи през зимата. Приспособявайки се към неустойчивото и капризно време, тя престава да изпълнява своите главни функции – да защитава и хидратира. Студът и вятърът навън, сухият въздух в затоплените помещения и непрекъснатата промяна на температурата, поради смяната на обстановката, са най-безмилостните врагове за нежното покритие на лицето.

Поради охлаждането, кожата съхне, губи еластичност и гладкост, изработването на себум намалява и по нея се появява грапавост. През зимните дни мазната кожа става умерено мазна, нормалната се превръща в суха, а сухата кожа става много суха и е силно подвластна на времето. Тези специфични моменти трябва да се отчитат при грижата за лицето през студеното време. Ако те са неподходящи или недостатъчни, може да с появят люспи или розацея, при която да прозират кръвоносните съдове. За да се избегнат такива неприятни ситуации, трябва да се коригират ежедневните грижи и процедури за лицето. То трябва да се овлажнява с продукти на основата на термална вода, а овлажняващите кремове трябва да отпаднат или да се ползват само нощем.За да се подхрани кожата и да се направи по-свежа и приятна на допир, трябва да се правят маски – 2-3 пъти на седмица за чувствителна кожа и 1 за мазна или комбинирана кожа. При силни студове трябва да сме особено внимателни в грижите за лицето. Най-подходящ е мазния крем, който ще предпази от измръзване.

Зимата е най-подходящото време за спа процедури и масажи, за лазарен или химически пилинг, за подмладяване на лицето, тъй като кожата се възстановява най-бързо  след манипулациите.

Зимният грим също има своята специфика. Преди нанасянето на тоналния крем, чиято консистенция трябва да напомня крем пудра, лицето трябва да се покрие с плътен дневен крем. През зимата, когато по правило кожата става по-бледа, тоналният крем и пудрата трабва да се подбират внимателно. По отношение на спиралата, добре е да се ползва водоустойчива, за обем. Тя следва да се нанесе на два слоя. Най-добър вариант за създаване на ярък грим са влажните или кремообразни сенки, които са устойчиви на времето. Зимната палитра на сенките трябва да е по-ярка от летните. Балсамът за устни задължително трябва да присъства в козметиката за зимата, като може да се ползва отделно или да се нанася преди червилото, като по този начин устните ще бъдат надеждно защитени и няма да се напукват.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects