Как да удължим живота на своя маникюр – полезни съвети

Излишно е да казваме, че добре поддържаните нокти са визитна картичка за всяка жена. Но какво да правим, ако лакът се лющи бързо? Възможно ли е по някакъв начин да удължим живота на своя маникюр?

Върху качественото покритие на ноктите оказват влияние различни фактори, като техниката на лакиране, качеството на лака, сушенето на маникюра,начина на живот, състоянието на ноктите. За да удължим живота на маникюра, трябва да спазваме няколко важни правила. При избора на лак, трябва да се доверяваме само на проверени козметични фирми. Консистенцията на лака не трябва да е нито плътна, нито прекалено течна. Срокът на годност да не е изтекъл.

Здравите нокти са от съществено значение за качествения маникюр. Задължително трябва да им осигуряваме чрез своите храни калций, витамини Д, Е, А, минерали и останалите необходими елементи. В допълнение трябва да укрепваме нокътната плочка и отвън чрез натурална козметика и ефективни вани с морска сол и натурални масла.

Преди нанасянето на лака, задължително трябва да почистим ноктите от наслоилите се мръсотии и мазни секрети, след което напълно да ги изсушим. Ако ги оставим влажни, то покритието ще наруши своята цялост и ще се разруши. Така че, ако се отпуснете в сауна, ако решите да поплувате или направите вана на ръцете, то изчакайте най-малко два часа, преди да лакирате ноктите.

Ако нокътната плочка е грапава, то и лаковото покритие няма да бъде равномерно и трайно. Затова, ако по нокътя има неравности – отстранете ги с помощта на специална мека пила. След направената подготовка, може да се пристъпи към лакиране, но задължително трябва да се проверява консистенцията на лака да не е сгъстена вече. Най-добре е при сгъстяване да се купи нов лак, а не да се разрежда стария с някакъв разтвор. Ако нанасяте два слоя лак, то първият трябва задължително да е добре изсъхнал. Не забравяйте, че по върховете на ноктите лакът съхне по-бързо, затова трябва там да се нанесе по-тънък слой.

Лакираните нокти трябва да изсъхнат сами, не ползвайте сешоар, студена вода и други методи, за да ускорите този процес, защото ще съкратите живота на маникюра. Затова е желателно той да се прави само при наличието на свободно време.

И няколко допълнителни съвета. Използвайте домакински ръкавици. Сега, през този студен сезон, излизайки навън, не забравяйте ръкавиците. Избягвайте механичните повреди на ноктите.

Ако сте внимателни, вашият маникюр ще ви служи дълго време.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects