Защо се появява сивата коса

У много жени появата на сива коса може да доведе до паника, даже до депресия и те започват да си внушават, че вече са стари и грозни. А сивата коса може да се появи във всяка възраст, дори най-ранна, което може да е обусловено от наследствени фактори, от начина на живот, от стреса, от емоциите, от медикаменти, от неправилни диети, лишаващи тялото от така важните минерали и витамини. Затова, в ежедневното хранене задължително трябва да присъстват ядки, кайсии, банани, грозде, ябълки, краставици, домати, череши, сирене и боровинки. Не забравяйте за чай от шипка, морски дарове, тиквени ястия, ориз, просо, хляб.

Веднъж седмично може да се прави следната процедура: да се втрива в косата сок от кайсия, череша, малина и зеле. Нашите предци са лекували сивата коса с отвара от коприва, с която спирали промяната на цвета.

Ако знаете, че появата на сива коса е наследствена, използвайте посочените способи. Обърнете внимание и на здравето си, като обогатите организма с полезни компоненти, пазете главата с шапка от силното слънце. А, ако това ви успокоява, в последните години сивите коси набират скорост, мнозина от техните собственици не ги крият, което не значи, че не се грижат за тях. Все повече известни личности се появяват пред камерите със сива коса, показвайки нейното очарование.

Ако нашите съвети не ви допадат, опитайте да скриете посивелите кичури с избран цвят боя. Така правят много дами, но просто не говорят за това. Достатъчно е едно боядисване на две седмици. А, ако имате няколко бели косъма, опитайте да миете косата със специален шампоан оцветител, чийто нюанс трябва да бъде близък до оригиналния тон на косата. Със сигурност, по този начин ще направите посивяването почти незабележимо.

Вървят слухове, че ако отскубнете белите косми, на тяхно място ще израстат няколко, пак сиви. Тази теория, обаче, не е потвърдена. Обикновено на мястото на отскубнатия косъм се появява един нов, но той ще бъде по-силен и забележим.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects