Какво да правим, ако ноктите се разслояват и чупят

Визитна картичка за всяка жена са нейните ръце, затова са обясними грижите за добра кожа и маникюр. Ако ноктите не са красиви, те могат да се „маскират“с помощта на специално проектиран гел или акрил. Но, ако постоянно се разслояват и чупят, се появяват проблеми, които налагат специални грижи, за да станат отново ноктите силни, гладки и здрави.
Като начало, трябва да се установят причините за възникналия проблем. Възможно е те да се недостиг на витамин Д или липса на цинк, калций или аминокиселини. Не случайно се приема, че видът на ноктите е отражение на здравето на тялото. За тяхното укрепване са необходими комплекси от витамини и минерали, както и едно балансирано хранене.
Съществуват и външни фактори, поради които ноктите губят своята жизненост. Те непрекъснато се подлагат на атаката на почистващи  препарати  за миене на съдове, прозорци, подове, перални и бани. Дори при наличието на всички необходими микроелементи, минерали и витамини, ноктите в един момент могат да започнат да се разслояват и рушат, да станат тънки и да загубят блясъка си. Допълнителни проблеми могат да създадат неправилният маникюр, удължаването на ноктите, неправилното отстраняване на кожичките, които могат да увредят нокътната пластина и тя да загуби своя атрактивен външен вид.
За да запазите красотата на своите нокти и да ги подсилите, трябва редовно да спазвате няколко правила:
-Цялата мръсна домашна работа е желателно да се извършва с ръкавици. За да не се изсушават ръцете в тях, трябва да ги намажете с овлажнител.
-В допълнение към редовния маникюр, трябва да се извършват и спа процедури за ноктите: вани, маски, втриване на витамини и т.н.
-Не забравяйте балансираното хранене, чрез което тялото да получава необходимите витамини и минерали, които ще допринесат за растежа и укрепването на ноктите.
-Отървете се от лошия навик да гризете ноктите, почиствайте редовно насъбралата се по тяхната повърхност мръсотия.
Специално укрепващ ефект имат ваните с чаша топла вода, лъжица морска сол и няколко капки йод, които могат да бъдат заменени с лимонов сок. Ефективни са и ваните с ефирни масла. Прекрасно допълнение към ваните са маските за нокти. Например, може да ги натопите в течен парафин и да сложите памучни ръкавици за цялата нощ. Може да допринесете за укрепване на ноктите си, като преди лягане ги намажете с витамин Е, със зехтин или етерично масло – не повече от веднъж седмично. За целта са чудесни и пресни сокове от касис, тиква, лимон или боровинки.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects