Оксфордите – да носим правилно стилните обувки

Удобни и комфортни, стилни, красиви и елегантни, оксфордите не просто са обувки в класически стил. Те винаги привличат погледа със своята изтънченост и изящество. Дълго време елемент от мъжкия гардероб, с течение на годините те трайно се настаняват и в гардероба на жените, особено ония, които водят активен начин на живот и при това не губят своята модна индивидуалност.
Използвани отначало от дамите за спортни цели, по-късно оксфордите влизат в комбинации с прави тесни, дълги до глезена панталони, допълнени от светли блузи и жилетки. Докато първоначалните модели се отличавали по своя материал, задължително кожа, по широкия нисък ток и закръгления нос, то съвременните са резултат от пълната свобода в творчеството на дизайнерите. Въпреки общественото мнение, че оксфордите са класически вариант за официален дрескод, те са безпогрешен вариант почти за всякакъв тоалет. Днес тези обувки са изработени от кожа, текстил, велур, лак или от комбинация на различни материали. Дизайнерите не се страхуват да експериментират с цветове – от класическо черно, синьо и бяло, до черно-бяло, бежово, платина, рубин, като често моделите са украсени със сложни щампи или клетки.
Днес практически нито една колекция на известните дизайнери не минава без знаменитите обувки с връвки, като всеки път се предлага нещо ново и стилно. Последната новост са оксфордите на висок ток. За специални случаи са моделите, изработени от цяло парче кожа, с един единствен шев, а вариантите без перфорации обикновено се комбинират с по-тежки тъкани. Идеални за облеклата от туид и трикотаж са полуброгите и брогите. А изтънчените модели от бяла кожа са идеални за леките и летящи летни тоалети, за къси прави рокли, за пола клош или къси панталони.
Оксфордите, декорирани с дантела, камъни или пайетки изглеждат чудесно в тандем с вечерен костюм, тъмни скъсени панталони, с ажурени рокли или поли. Лачените модели хармонират неотменно с класическите и елегантни образи, например, с коктейлна рокля до коленете или строги панталони до глезените.
Разбира се, няма строги правила, определящи как да носим този тип обувки. Но те винаги с лекота влизат в съчетание с различни облекла, а резултатът е един стилен образ. Затова заслужено може да ги наречем must have. Предлагаме ви няколко най-удачни комбинации, които ще ви помогнат да създадете наистина ексклузивен, дори аристократичен стил.
-Комплект от скъсени прави панталони или шорти, с втален блейзър, жилетка или симпатичен жакет.
-Деловите дами могат да съчетаят класически костюм с панталон с лачени или кожени оксфорди, с късо кожено палто или късо вталено яке, които ще придадат завършеност и индивидуалност на образа.
-Един от най-разпространените варианти е комбинацията на светли обувки с пола на каре или в тъмно синьо и чанта в тон.
-Моделите с цветя са чудесно допълнение към къса плетена жилетка, дънкови шорти и лека блуза или потник. Не забравяйте и всевъзможните аксесоари като обеци с висулки, гривни и чанти.
При всички случаи, стилните дамски оксфорди изглеждат хармонично с ежедневни или официални облекла и с тях винаги може да се постигне един екстравагантен и непредсказуем образ.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects