И жените над 50-те могат да бъдат красиви и изтънчени

Една жена може да бъде красива и уникална дори и над 50-те. С възрастта тя губи своята младост и неопитност, но носи докосването да мъдрост и неописуем чар. Тъжен е фактът, че все повече жени на зряла възраст престават да харесват сами себе си, все по-рядко се поглеждат в огледалото, недоволни от появилите се нови бръчици или от фигурата си.

Но това не е проблем! Всяка възраст е красива по свой начин, всеки период от живота си има своите цветове и стандарти, които ни позволяват да изглеждаме наистина перфектно. Тайната е във вътрешното състояние, в душевното равновесие, защото красивата жена на първо място е щастлива жена.

Жената и над 50 има своето очарование, свой установен собствен стил. Просто трябва да се съблюдава онази тънка линия, която позволява на дамите в зряла възраст да изглеждат красиво и естествено, грациозно и изтънчено, независимо от възрастта или типа фигура. Ако е необходимо, трябва да се направят промени. Ако досега основните елементи в гардероба са били панталоните и дънките, време е да се помисли за роклите и полите и в  зависимост от типа фигура да се постигне баланс в силуета.

На първо място трябва правилно да се подбират цветовете, защото всяка възраст си има своите предпочитания. Например, зеленото и лилавото е по-добре да се забравят, защото прибавят още към годините. Бялото подмладява. Черният цвят не винаги е удачен. Най-добре е да се изберат нюанси, близки до цвета на кожата и очите. Идеалният вариант са светлите и пастелни тонове – бледо синьо, розово, прасковено, бежово, кремаво, корал. Трябва много да се внимава и с щампите, които хармонично да допълват силуета. Ярките надписи, огромните рисунки и ултрамаринът трябва да отпаднат.

В тази възраст на благородство и елегантност хармонично ще изглеждат класическите модели и естествените материи. Дизайнерите съветват да се обърне внимание и на аксесоарите – чантата и обувките да са от кожа, а обеците – скъпоценни или от естествени материали.
Няма строга рамка, която да очертава облеклото на жената над 50-те. Тя не бива да се страхува и от ярките цветове. Най-важни са хармонията между външността и вътрешния свят и радостта от живота. Наслаждавайте се на всеки период от живота, защото той няма да се повтори!

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects