10-те най-добри етерични масла за кожата

Намирате ли напоследък кожата си суха и безжизнена? Или пък е мазна и усещате дразнене по нея? Кожата е един от най-чувствителните и най-изложен на външни влияния орган, а редовната грижа за нея е от съществено значение за добро здраве. И ако се чудите как да се погрижите за вашата кожа без да похарчите цяло състояние етеричните масла са отговора, който търсите. Искате да узнаете кои са най-добрите? Тогава тази статия е за вас!

Лавандула за суха кожа – всъщност освен за суха, лавандулата върши чудеса и за мазна, и чувствителна кожа. Това масло има антибактериални и противогъбични свойства. Така че ползвайте лавандуловото масло за успокоение на кожата, а ако страдате от акне ще останете изненадани от страхотните резултати след прилагането му. Ефективно е и за намаляване на появяващите се с напредване на възрастта петна и съществуващите белези по кожата.

Сандалово дърво за суха кожа – почистващите свойства на маслото от сандалово дърво помагат кожата да бъде безупречна и възстановяват жизнеността на сухата, безжизнена кожа. А неговите антисептични свойства помагат за ефективно предпазване от инфекции и стареене на кожата.

Чаено дърво за мазна кожа – ако кожата ви е мазна и чувствителна маслото от чаено дърво е решението за вашите проблеми, свързани с красотата. Антибактериалните му способности помагат да се справите с акнето веднъж завинаги, като същевременно кожата се успокоява и възвръща свежестта си по естествен начин.

Лимон за мазна кожа – ако кожата ви е мазна ще бъдете доволни, ако я третирате с нещо, което има натурални стягащи свойства. Такова е маслото от лимон. Помага за лечението на мазна, склонна към акне кожа, като в същото време свива разширените пори и поддържа тона на кожата равномерен.

Розмарин за мазна кожа – маслото от розмарин  има антисептични и противомикробни свойства, които помагат за лечение на проблемите, породени от мазната кожа. Лекува акне и придава здрав вид, и блясък на кожата.

Хвойна за мазна кожа – маслото от хвойна е натурално почистващо средство, стимулант и детоксикатор. Неговите стягащи способности помагат за предпазване и лечение на акне, като прочистват кожата дълбоко.

Лайка за чувствителна кожа – това масло е известно с противовъзпалителните, противоинфекциозни, релаксиращи и успокояващи свойства. Отлично средство е за предпазване от различни кожни състояния, които са характерни за чувствителната кожа, като обриви, дерматит и алергии. Също така е ефективно и срещу акне.

Нероли за чувствителна и зряла кожа – искате да тонизирате кожата и да се предпазите от бръчки? Маслото от нероли със своите антисептични свойства помага за постигане на точен баланс, като контролира производството  на излишни мазнини и  регулира външния вид на свиващата се суха кожа. Регенерира кожните клетки и има лечебно действие върху кожата.

Салвия за зряла кожа – маслото от салвия съдържа антиоксиданти, помагащи да се обърнат появилите са признаци на стареене. Антибактериалните му свойства вършат чудеса за кожата.То я прави тонизирана и облекчена от кожни дефекти.

Кедрово дърво за проблемна кожа – това масло има противогъбични, противовъзпалителни и стягащи свойства. Може да бъде използвано при кожни проблеми, като акне, екзема, псориазис, напукана или сърбяща кожа.

Както виждате има етерични масла за всеки тип кожа. Била тя суха, мазна, чувствителна, зряла или проблемна, етеричните масла са един отличен избор, а грижата за кожата с тяхна помощ е лесна и ефективна. Затова изберете едно от тях според вида на кожата и от каква грижа се нуждае, и ще постигнете здрава и блестяща кожа по естествен начин!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects