Освежаващи грижи за жените над 30 години

Кожата при жените над 30 години изисква специални грижи, свързани с промяната във възрастта. Важното е да се избегне появата на нови бръчки, както и да се намалят съществуващите, за което помагат хидратацията на кожата, която връща нейният сияен тен, както и правилно подбраните грижи и грим. След тази възраст за лицето и шията трябва да се ползват кремове, съдържащи витамини А,Е,С и F. Те ще допринесат за нормализиране на липидния метаболизъм и ще стимулират производството на колаген. Ще ви спасят от бръчките и ще ви предпазят от появата на нови.

Не бива да се забравя и редовния пилинг.  От всяка аптека може да си закупите бяла глина за пилинг и да я приготвите за минута. Старателно се размесват по 1 супена лъжица топла вода и глина, след което се нанасят за 10 минути на предварително почистеното лице. Отмийте маската с топла вода и ще се радвате на нейния подмладяващ ефект.

Редовното измиване със студена вода сутрин и вечер ще помогне за подобряване еластичността на кожата и тена на лицето. Може да ползвате и замразени кубчета отвара от евкалипт, лайка или лавандула.

След 30-те не бива да се претоварва лицето с дебел грим в ярки цветове, за да не се добавя към възрастта. Вие все още сте млади и за ежедневието използвайте грим в матови или светли нюанси. Не забравяйте спиралата и малката очна линия. Желателно е цветът на червилото да не е особено ярък. Чудесен вариант е гланцът за устни, но той не трябва да е безцветен.

С всеки изминал ден ще забелязвате, че кожата ви се нуждае от повече грижи и внимание. Дайте и ги, ако искате да останете млади и красиви. И не забравяйте известната фраза: „Ако искате на 50 години да изглеждаме като на 35, трябва да  започнем да се грижим за себе си на 18!“.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects