7 насоки как да носим колан

Често жените не обичат да носят колан, дори може да се каже, че голяма част имат фобия от него. Носенето на всякакъв колан е предизвикателство, особено когато се срамувате от това да предизвиквате внимание към талията си. От друга страна коланите са забавен и полезен аксесоар, които имат потенциал да добавят едно ново измерение към начина ви на обличане. Те могат да добавят завършен вид на тоалета, да подчертаят талията при необходимост или да привлекат внимание към облеклото с интересна текстура.

За да бъде ефектно носенето на колан върху блузи и рокли трябва да се постигне синхрон между стил, цвят и позиция на колана, и стила на дрехата, върху която се слага. Това са доста променливи, така че е наистина трудно да се опишат всички възможни решения за носене на колан за всеки тип тяло. Но има няколко леки насоки, които може да ви помогнат да започнете отнякъде и сами да откриете своят стил. В някои случаи ще приложите няколко от тези съвети, а в други само един или два:

1.    Открийте своето точно място – позицията на колана е важна. Понякога вашето точно място ще бъде по-високо от естествената извивка на талията, а друг път ще бъде по-ниско. Ако бюстът ви е с нормални размери и сте леко пълни около корема слагането на колана точно над талията е перфектното място. Ако сте с ниска талия и надарена поставянето на колана под талията отпред и върху нея отзад е правилното решение. А ако сте с висока талия носенето на колан високо над нея обикновено е най-удачният вариант.

2.    Изберете дължина на колана – когато вече сте определили правилното си място (или места, може да имате повече от едно) помислете за дължината на колана. Понякога по-широк еластичен колан, поставен малко над диафрагмата върши работа. Ако талията не е ясно изразена по-тесен колан, позициониран малко по-ниско отпред изглежда чудесно. Момичетата с висока талия обикновено могат да носят широки колани, докато тези с ниска изглеждат по-добре с тънък колан.

3.    Помислете за контраста – веднъж определили точното място и правилната ширина е време да изберете дали коланът ще контрастира с облеклото или ще се слива с него. Слабо контрастиращ с дрехата колан е препоръчителен, когато талията не е силно изразена, като по този начин линията ви ще изглежда стройна и няма да привлича толкова внимание. Докато съчетание със силен контраст автоматично приковава вниманието към талията.

4.    Добавете още един слой – обличането на яке или жилетка върху блузата, независимо дали избраното съчетание с колана е с висок или нисък контраст, е ефективен начин за носене на колан без да се притеснявате от това как изглежда талията ви. Носен по този начин коланът може да придаде интересно текстурно измерение към вашето облекло.

5.    Еластичността е ваш приятел – когато е възможно избирайте колан, който ако не изцяло поне отчасти е еластичен. В течение на деня той ще се разтяга и свива според вашето тяло.

6.    Тъканите вършат чудеса – вече сте щастливи от това как изглеждате с колан и всичко е уредено. Но увереността ви се разбива на парчета, когато сте седнали и излишните натрупвания около корема започнат да изскачат едновременно над и под колана. Тук трябва да включите магическия ефект на блузите или роклите изработени от такива текстилни тъкани, които не се впиват върху тялото, а следват естествените му извивки по начин, който добавя структура само на правилните места. Тъканите могат да бъдат груби, като платовете за риза или меки и нежни, като коприната и вискозните смеси. И двата вида вършат добра работа.

7.    Дайте си време – когато не сте свикнали с него носенето на колан може да ви се струва странно. Понякога е просто въпрос на това да свикнете с лекото напрежение около кръста, затова си дайте достатъчно време, за да привикнете към чувството от носене на колан.

Не твърдим, че носенето на колан е основна част от гардероба. Вие може да изглеждате прекрасно дори ако стилът ви не го включва, но ако го добавите към гардероба си ще имате много нови опции към начина си на обличане. Ако искате да опитате започнете да следвате някои от тези насоки и просто не се отказвайте твърде скоро.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects