Грижи за ръцете през зимата – полезни съвети

Раздразнение, сухота, напукване, лющене – все типични проблеми за кожата на ръцете през зимата, от които често не можете да се спасите нито с топли ръкавици, нито с добър крем. Необходими са компетентни грижи за ръцете, които през студения сезон губят своята влага и стават особено чувствителни. Често проблемите възникват поради неправилния избор на ръкавици от кожа и вълна, които могат да предизвикат дразнене.

Козметиците препоръчват през зимата да се използва течен сапун, който не изсушава толкова кожата. Той трябва да съдържа протеини, глицерол, растителни масла, производни на мастни киселини. Ръцете трябва да се мият с вода със стайна температура. От студената вода те се зачервяват и загрубяват, а от горещата стават сухи. В никакъв случай не бива да се излиза навън с мокри ръце.

От особено значение е изборът на крем. Дерматолозите препоръчват той да се използва сутрин и вечер, в идеалния случай – след контакт с вода. Може да се използва и  за през нощта, като се сложат на ръцете памучни ръкавици. За овлажняване на ръцете, и едновременно с това за подсилване на ноктите, е добре да се избират продукти с витамин Е и пантенол. За склонна към раздразнение кожа е подходящ подхранващ крем с екстракт от лайка, който бързо премахва раздразнението, а напукването може да предотвратите с крем, съдържащ  лецитин или глицерин , или екстракт от копринен протеин.

За цялостна грижа трябва да се избере крем с растителни екстракти, витамини и плодови киселини. По този начин се осигурява ексфолиране, подхранване и  и омекотяване на  ръцете. Тяхното интензивно овлажняване може да се постигне и с екстракт от алое вера, бадемово масло и витамин Е, което се постига по-добре през нощта. Ако през студения ден излезете с овлажняващ крем на ръцете, могат да се появят проблеми.  За целта е подходящ мазен крем.

В зимната програма за грижа за ръцете, трябва да присъстват и затоплящи процедури с восък, парафин или масло. Ако кожата е много суха, поставете ги за 10 минути в леко затоплено масло от праскови или бадеми, или в затоплен зехтин, в които предварително може да се капнат няколко капки лимон. След процедурата ръцете само се попиват със салфетка, не е необходимо да се мият. За възстановяване на епидермиса може да смесите 100 мл зехтин с 10 капки масло от бор или кедър. След затопляне, сместа се нанася върху ръцете за 15 минути, след което се попива със салфетка и се нанася подхранващ крем.Парафиновата баня е необходима грижа през всеки сезон, но е особено полезна за ръцете през зимата.

Тези съвети ще ви помогнат да имате и през зимата красиви ръце с мека, кадифена и еластична кожа.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects