Аромати за здрав сън

Често ли прекарвате нощите във въртене под завивките? Спрете да броите овце! Използвайте някой от тези аромати и следващите нощи ще бъдат прекарани в дълбок, здравословен сън.

Лавандула

Лавандулата е един от най-популярните аромати за заспиване и сън. Тя ще ви накара не само да заспите, а и да останете в това състояние през нощта. Няколко вдишвания на аромата помага да отпуснете ума си, ефект, който ще помогне да имате здрав сън през цялата нощ. Слагайки във вечерната си вана шампоан с аромат на лавандула ще отмиете всички тревоги, натрупали се през изминалия ден и ще бъдете готови за един здрав сън. Ако не обичате да взимате вана вечерно време може да напръскате възглавницата си с парфюм с лавандула или да използвате лосион за тяло с този аромат преди да си легнете.

Лайка

Лайката е популярен избор за вечерен чай, но тя не е само за пиене. Това малко и деликатно цвете, приличащо на маргаритка има аромат, който успокоява ума и тялото, и ще ви осигури нощ, изпълнена със спокойствие, релакс и здравословен сън. Ако сте почитател на чая недейте само да отпивате от лайката. Докато го правите вдишайте и аромата, който парата разнася над чашата. Така благотворният ефект ще бъде още по-силен. Ако не обичате чай може да втриете масло от лайка върху китките си или пък да изгорите ароматна клечка с дъх на лайка.

Ванилия

Ванилията освен че върши чудеса в кухнята е и отличен помощник за сън. Нейният аромат носи чувство на комфорт и уют (може би, защото ни залива със спомени от детството за кухнята на мама?), което ни позволява напълно да се отпуснем и да заспим. Използвайте лосион с ванилия преди лягане или напръскайте с лек парфюм завивките си.

Сандалово дърво

Често пъти причината да не можете да спите е по-скоро свързана с ума, отколкото с тялото. Ароматът на сандалово дърво върши чудеса за овладяване на емоциите и успокоение на духа, позволявайки ви да почивате през нощта, без да се будите на всеки час, залети от тревоги. Мекият, дървесен аромат помага да задържите съзнанието си в режим „Изключено”, за да получите съня, от който имате нужда.

Жасмин

Няма много аромати, които да могат да се използват и за събуждане, и за заспиване. Един от тях е жасминът. Той е един вид суперзвезда сред ароматите. Има свойството да намалява стреса, което помага за заспиване през нощта, а през деня ни поддържа фокусирани и внимателни. Изпълнете стаята, в която спите с аромат на жасмин и ще откриете, че сънят ви е  по-дълбок от всякога, а когато се събудите ще се чувствате отпочинали и освежени.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects