Грижа за зряла кожа – дамите след 40-те

Как да изглеждаме по-млади, независимо от възрастта? Този въпрос е важен за много жени, особено за тези, над 40-те. Отговорът е прост – тайната на красотата и младостта се крие в правилните грижи за кожата и умението да се подбере точния грим.

С възрастта бръчките стават все по-явни, но те носят и своето очарование. Важното е да не им позволим да станат по-видими. В грижите за зрялата кожа от особено внимание се нуждае зоната около очите, която е най-тънка и изисква специален крем, включващ витамин Е, пептиди и ретинол. Елементи, които отстраняват вредните вещества от кожата и потискат образуването на нови бръчки. Също така трябва да се отдели достатъчно внимание на лицето и шията, върху които задължително трябва да се прилага 1-2 пъти на седмица подхранваща маска с подмладяващ ефект, включваща хиалуронова киселина, растителни екстракти и плодови киселини.

Може да поглезите кожата си и с домашни маски. Например: по 1 супена лъжица сок от моркови и кисело мляко се размесват добре и се нанасят върху лицето за 1/4 до 1 час, след което се отмиват с хладка вода. Или: сокът от няколко зърна грозде се смесва с щипка пшеничено нишесте и яйчен жълтък. Маската, която овлажнява и подхранва кожата, се нанася върху лицето за 15-20 минути, след което се измива с топла вода.

Особено ефикасна е лифтинг маската за нормална кожа. До хомогенна смес се разбъркват 1 яйчен жълтък, 1 чаена лъжичка растително масло и 1/2чаена лъжичка минерална вода. Получената смес се нанася с тампон върху лицето и след 20 минути се отмива с отвара от зелен чай.

Разбира се, съществуват още редица маски с подхранващ и подмладяващ ефект, които може да приготвите и приложите у дома. Но, едновременно със специалните грижи за кожата, не забравяйте и за интелигентното нанасяне на грима. Съобразно възрастта, трябва да се избере правилната основа – кожата трябва да е лъскава и гладка. Следите от умора могат да се прикрият с тонален крем с ефект на автозагар. Добро решение е да се използва вместо руж – бронзат, който се нанася на скулите  и брадичката. Очите могат изразително да се подчертаят с грим в бежови и кафяви нюанси и спирала.

Тайните на противостареещите грижи за кожата не са тайна. Нужни са само любов и внимание към самите нас. Останалото идва само.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects