Матовото червило – актуална и съвременна тенденция

Главното преимущество на матовото червило е неговата универсалност. При правилно подбран цвят, то е подходящо за всякакви случаи. Може да се съчетава с всякакъв гардероб и грим. Особено практично, поради своята устойчивост, матовото червило не изисква обновяване след „всяка хапка и капка“, не се разтича, не изсушава така силно устните, нанася се леко. То има плътна текстура, която придава кадифена мекост и равен цвят на устните. Счита се като символ на елегантност, което го прави предпочитано от много жени. И още едно предимство – по него не се лепят дългите кичури коса. За да предотвратите ефекта на изсушаване, който понякога се наблюдава, може преди това да нанесете овлажняващ или подхранващ крем.

Преди ползването на матовото червило, което подчертава естествената повърхност на устните, а значи – може да подчертае и недостатъците по тях, направете пилинг и ги овлажнете. Освен това, преди употреба, трябва да сте наясно с формата и размера на устните, защото матовото червило ги прави по-тесни. Дамите в по-напреднала възраст трябва да бъдат особено внимателни при неговата употреба, защото поради своята текстура и плътен цвят, то може да подчертае бръчиците в ъглите на устата.

След отчитането на всички тези особености, ако сте спрели избора си на матовото червило, то трябва да се съобразите с няколко фактора. На първо място е неговият състав, който трябва да включва компоненти като масла, аминокиселини, витамини. Качественият продукт има равна и гладка повърхност, която не се деформира при високи температури. Неговият аромат говори много за срока на годност и качеството му. При нанасянето му, не бива да има усещане за сухост и стягане на устните.

Не по-малко важен е и изборът на цвят. Червеното матово червило прави образът по-изразителен, по-дързък и секси. За средно големите и с умерен обем устни печеливши са цветове като червено-кафяво, виолетово, бордо. За ежедневието се препоръчват използването на прасковени или теракотови нюанси, които крият особено очарование.

За да има матовото червило очаквания ефект, то трябва да се нанася правилно. При необходимост, трябва да се направи пилинг на устните, за да се отстранят всякакви неравности, като за целта се използва специален скраб за устни или четка за зъби, върху която е нанесен тънък слой вазелин. След това устните се овлажняват и накрая се нанася червилото с пръсти или четка. За да се направи неговият цвят по-дълбок, може да се очертае контура с молив.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects