Нежна грижа за лицето след 50 години

След 50-те години кожата става по-чувствителна. Поради намаляване броя на липидите, тя става суха, поради което трябва да се обърне повече внимание на нейното подхранване и обгрижване. Необходимо е да се помисли за избора на кремове. Те трябва да бъдат с гъста и мазна структура и в състава им да са включени еластин, глицерол, колаген, аминокиселини, хиалуронова киселина.

Продават се различни маски с незабавен лифтинг ефект, предназначени за лицето и кожата около очите. Те могат да изравнят тена, но ефектът им не е траен, а и съвсем не са евтини. Затова ви предлагаме една лесна хидратираща маска с подмладяващ ефект, която може да приготвите у дома. За целта се смесват супена лъжица заквасена сметана с яйчен желтък, добавя се чаена лъжичка растително масло или зехтин и след внимателно разбъркване се нанася маската върху лицето за двадесет минути, след което се отмива с топла вода.

Особено ефектен в нежните грижи за кожата е и подмладяващият масаж, който трябва да се прилага два или три пъти седмично, до получаване на желания ефект. Добре е, ако преди това,кожата се затопли на парна баня, при което по-добре ще се почистят и порите. За целта може да се ползва водата след варене на картофи или де се загрее вода, в която да се добави супена лъжица морска сол и няколко капки от любимото етерично масло.

При масажа се разтриват слепоочията, кожата под очите - от носа към ушите, лицето - в посока от брадичката към бузите, кожата около устата с въртеливи движения с върха на палците. Масажът трябва да се извършва в продължение на пет до седем минути, докато използвания крем за антистареене не абсорбира в кожата.Като ефективен начин може да се използва специална гимнастика за лицето, за която лесно може да се информирате.

Като основен момент в грима след 50-те се определя правилният избор на тонален крем с лека структура. Ако консистенцията е по-плътна, тя ще подчертае бръчките. Не е препоръчително използването на очна линия. Червилото може да е с по-сочен нюанс, като се избягват тъмните тонове, а преди него задължително трябва да се очертае леко контура на устните с молив.
Нека дамите след 50-те не се плашат от своята възраст. Те могат да останат млади и красиви, стига да отделят необходимото внимание и положат нежни грижи за своята кожа, за което тя неминуемо ще им се отплати.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects