Нежна грижа за лицето след 50 години

След 50-те години кожата става по-чувствителна. Поради намаляване броя на липидите, тя става суха, поради което трябва да се обърне повече внимание на нейното подхранване и обгрижване. Необходимо е да се помисли за избора на кремове. Те трябва да бъдат с гъста и мазна структура и в състава им да са включени еластин, глицерол, колаген, аминокиселини, хиалуронова киселина.

Продават се различни маски с незабавен лифтинг ефект, предназначени за лицето и кожата около очите. Те могат да изравнят тена, но ефектът им не е траен, а и съвсем не са евтини. Затова ви предлагаме една лесна хидратираща маска с подмладяващ ефект, която може да приготвите у дома. За целта се смесват супена лъжица заквасена сметана с яйчен желтък, добавя се чаена лъжичка растително масло или зехтин и след внимателно разбъркване се нанася маската върху лицето за двадесет минути, след което се отмива с топла вода.

Особено ефектен в нежните грижи за кожата е и подмладяващият масаж, който трябва да се прилага два или три пъти седмично, до получаване на желания ефект. Добре е, ако преди това,кожата се затопли на парна баня, при което по-добре ще се почистят и порите. За целта може да се ползва водата след варене на картофи или де се загрее вода, в която да се добави супена лъжица морска сол и няколко капки от любимото етерично масло.

При масажа се разтриват слепоочията, кожата под очите - от носа към ушите, лицето - в посока от брадичката към бузите, кожата около устата с въртеливи движения с върха на палците. Масажът трябва да се извършва в продължение на пет до седем минути, докато използвания крем за антистареене не абсорбира в кожата.Като ефективен начин може да се използва специална гимнастика за лицето, за която лесно може да се информирате.

Като основен момент в грима след 50-те се определя правилният избор на тонален крем с лека структура. Ако консистенцията е по-плътна, тя ще подчертае бръчките. Не е препоръчително използването на очна линия. Червилото може да е с по-сочен нюанс, като се избягват тъмните тонове, а преди него задължително трябва да се очертае леко контура на устните с молив.
Нека дамите след 50-те не се плашат от своята възраст. Те могат да останат млади и красиви, стига да отделят необходимото внимание и положат нежни грижи за своята кожа, за което тя неминуемо ще им се отплати.

Пролетно-есенни обувки

Нощници

Спално бельо

Удобни домашни халати

Бански за всеки вкус

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects