Ефективни средства за борба с разширените пори в домашни условия

Проблемите с порите обикновено се явяват при мазна кожа. И, ако през зимата те не се набиват на очи, то с приближаване на лятото, блестящата на слънцето кожа ще изглежда нехигиенично и неестетично.

Всяка жена може сама у дома да се погрижи за своето лице и да го направи идеално. Ако се прибавят маски и пилинг към правилните грижи, то въпросът с порите никога няма да бъде на дневен ред. Лицето трябва да се почиства ежедневно преди и след сън, като се използва подходящата за типа кожа козметика, която ще подсуши повърхността и от нея ще изчезне всякакъв мазен блясък. С лицето не бива да се експериментира! Затова се използват качествени и изпитани козметични средства. Посещенията при козметик не изключват посещенията при дерматолог, макар и веднъж месечно.

И, понеже  ще говорим за борбата с порите в домашни условия, най-напред трябва да споменем, че те съществуват не само при мазна, но и при всякакъв тип кожа. Почистването и свиването на порите при проблемна кожа се повлияват много добре от подходящи маски, като например от козметична глина, която стяга и посветлява лицето.

Може да се използва още една рецепта от нашите баби – разбит белтък и сокът на един лимон, които се смесват и се нанасят върху лицето. Белтъкът стяга, а лимонът избелва порите. След  парна баня чудесно средство е бадемовият пилинг, но той не бива да се прилага, ако са налице възпалителни процеси по лицето.

Не само мазната, но и нормалната кожа има нужда от почистване на порите. Особено подходящи са плодовите маски на основата на мляко. Плодовете, които имат стягащо действие са грозде, ягоди, малини, френско грозде, праскови и кайсии.

Добро средство за почистване порите на носа и лицето е каолинът, смесен с глицерин и минерална вода. Получената кашица се нанася за 10 минути при чувствителна и за 20 минути при мазна или комбинирана кожа.

Сред ефективните способи са миенето с липов чай, който почиства черните точки и свива порите. Или пък ефирните масла, които се нанасят на лицето за половин или един час, след което се попиват със салфетка. Чудесно домашно средство са и цветовете на бъз, които дезинфектират и избелват кожата. Почистване на порите, избелване на пигментни петна и заздравяване на кожата, може да се постигне с брашно от картофи, смесено с разбит белтък. Кръгчета от свежа краставица, наложени върху лицето, свиват порите, унищожават токсините, премахват старите клетки от кожата.

Ако проявите малко повече упоритост и постоянство, резултатите няма да закъснеят.

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects