Пет чудесни зимни маски за кожата, които да правим у дома


Зимата кожата търпи драматични промени: изсушаване, поява на зачервяване и разширени капиляри. Може да помогнете тя да се справи със студения сезон чрез няколко уникални зимни маски, които лесно  се приготвят у дома. Те не само са много лесни, но и евтини, което е важно за много жени.

1.Подхранваща маска. Тя е особено подходяща за суха кожа. Не очаквайте да проработи от първия път. След  редовното  прилагане в рамките на две-три седмици, ще усетите нейния ефект върху лицето си. За целта затоплете 3 супени лъжици мляко и добавете трохи от бял хляб. Излишната течност отстранете. Добавете малка лъжичка зехтин. Сместа се нанася върху  лицето за 20 минути и после се измива само с топла вода и се нанася подхранващ крем.

2.При раздразнена кожа. Използва се специална пшеничена маска, приготвена от чаена лъжица смлени зърна от покълнала пшеница, мая на каша, яйчен жълтък и две супени лъжици зехтин. Сместа се загрява на водна баня, охлажда се леко и се нанася. След като напълно изсъхне, се отмива от лицето с топла вода.

3.Маска с витамини. Тя ще насити кожата с хранителни вещества, ще премахне дребните проблеми, ще свие порите и ще подобри тена. Смесват се 1 чаена лъжичка мазен крем, 2 чаени лъжички лимонов сок и се добавя малко сметана.  Съставките се нанасят върху  лицето за 30 минути, след което се отмиват с топла вода.

4.Зимна маска за подобряване цвета на лицето.  През зимните дни кожата става бледа и изглежда уморена. За възвръщането на нейния естествен цвят помагат морковите. Към настъргани моркови се прибавя чаена лъжица зехтин, маската се нанася върху лицето за 20 минути, след което се отмива с топла вода.

5.За еластичност на кожата. Отлични резултати срещу стареенето на кожата и появата на бръчки през зимния сезон има овесената маска. Смилат се в блендер 2 супени лъжици овесени ядки. Добавят се 1 супена лъжица силен черен чай и 1 чаена лъжичка лек течен мед. Нанася се дебел слой от сместа върху лицето. То се покрива с влажна кърпа, а отгоре се поставя още една, суха кърпа. След 25 минути се измива с топла вода.

Маските, които ви предлагаме не са скъпи и са лесни за приготвяне в домашни условия. От вас се иска само упоритост и постоянство!

Бански за всеки вкус

Дамски обувки

Дамски летни пижами

Удобни домашни халати

Удобни домашни халати
Халати от софт, памук и сатен в разнообразие от цветове и десени за времето на спокойствие и уют прекарано у дома.

Спално бельо

Намерете ни във Facebook

 
Светът на жените © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects